Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (200)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Přišel, viděl, visel... Boogeymanův posel.“ Konečně svěží závan do zatuchlé hororové komory! A který šikula z ní vymetl pavouky i s kostlivcem? Nové hororové koště Rob Savage, kterému ještě teče krvavé mlíko po bradě. TEMNÉ OKÉNKO: [][] Za dveřmi cosi ťape, poráží to nábytek a chrchlá jako dobytek. Co nám to tam straší? Kdepak Boogeyman, motá se tam jen csfd bubák Psychor, ale toho už nikdo nebere vážně. Kdepak Boogeyman, to jen celé rodině straší ve věži. Po traumatu ze smrti maminky není divu. A přece je to Boogeyman! Pere se tam s cizím pánem. [][] Jo jo, takový psychologův home office je výborný nápad. Narušení pacienti vám pak courají po baráku, hledají cestu k dětem do pokojíčku, věší se před nimi v komoře a způsobují jim tak kumulaci traumat, což je, z lékařského hlediska, velmi zajímavý studijní materiál. Čtyřikrát strašidelně zaskřípu zuby, o vytržený a ze žaludku na niti vytažený zub. Btw, neměl by někdo z filmového štábu zajít do komory a odříznout tam Davida Dastmalchiana? Nějak už mu fialoví jazyk. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na Kostlivce jsem se hodně těšil. Podle povídky Kinga. Trailer zaujal. Nebylo co řešil. Ve výsledku jsem asi spoko. Říkám asi, protože bych si strašně moc přál filmu dát čtyři hvězdy. Ale já prostě nemohu. Ten film má tolik přešlapů a věcí, co mi nejsou po chuti, že bych si ho znovu asi už nepustil. Je to ale strašná škoda, protože potenciál je tu obrovský. Děsivý začátek a muž, který vpadne do "klidné" rodinky, aby se jim záhy oběsil v prvním patře. Posud dobrý. Nastává děsivá část, kdy Kostlivec vystrkuje svoje nohy. To jsou ty nejlepší pasáže filmu. Krátké prostřihy, mnoho nohou, zuby... Všechno se podě... Pokazí. Jakmile monstrum ukážete celé a hlavně začnete do filmu cpát podzápletku se zjišťováním a ujišťováním. A samozřejmě samotným lovem. To je prostě ohromná škoda, protože monstrum by si zasloužilo zůstat ve stínech. Tak to funguje nejlépe. I tak jsem se ale bavil. Jen jsem zklamaný, protože Kostlivec mohl být mnohem lepší. (68 %) ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ve víru včerejšího svátku všech děsuplných jsem se konečně dokopal k restu tohoto léta a třebaže nejde o vůbec revoluční záležitost, kterou za pár měsíců zavane hustý prach času, v záplavě všech (nejen letošních) hororů je na co koukat. Ať už na skvělou práci s kamerou, světly a stíny, tak i s nastolováním atmošky, která v mých očích dlouho nebyla nikde tak napjatá. Jde o ryzí jednohubku, ale žánrově přesně takovou, která stačí na podzimní (pod)večer. A můj nejoblíbenější song od Elvise Presleyho v závěrečných titulcích si zaslouží vlastní shoutout. [viděno na Disney+ 1.11.2023] ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zručne natočená, no v rámci žánru ničím zásadná ducharina. Dejovo film neponúka nič inovatívne a len kopíruje viacero podobných hororov (z hľadiska postáv a spojenia svetla s boogeymanom najokatejšie asi Lights out). Herci okej, pokusov o strašenie je dosť a Rob Savage v nich vie navodiť atmosféru aj napätie. Jump scareov je tiež slušný počet, no v tomto ohľade by som bol už kritickejší a myslím si, že väčšina je pre fanúšikov žánru predvídateľná. I tak je Boogeyman veľmi fajn jednohubka, ktorá by mala fanúšikov ducharin potešiť. Z finančného hľadiska je škoda, že film zrejme nebude ziskový, resp. sa maximálne zaplatí, čo by mohlo debutantovi v "kinolige" Rob Savageovi (kovidový Host, ktorým upútal pozornosť tak, že si ho všimli až v Sony a zverili mu na tento film až premrštených 35 miliónov) zlomiť väz a veľmi rýchlo ukončiť jeho kariéru v kinách (čo by bola podľa mňa škoda, pretože ukázal potenciál aj talent). Byť producentom Jason Blum a jeho Blumhouse, verím že rozpočet by bol 10 a hovorili by sme o začiatku ďalšej úspešnej hororovej série... 75% ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Nic, co byste neviděli jinde. Mnohdy lépe, ale mnohdy zase hůře. Boogeyský muž je lehce nadprůměrný horor, který funguje lépe, když příšerák schválně není pořádně vidět. Ke konci, kdy ho snímek ukazuje, se člověk přestane bát, protože taková pohublá generická příšerka není příliš děsivá.  Postavám jsem nefandil a konec ve stylu "bububu ukončeno... nebo snad ne?" být memusel. Nemohu příliš doporučit, ale zase ani zatratit. PS: Nemohu se dočkat, až si tu verbálek odbyde svůj ftípek na název filmu - tipuju to na boogaymana. ♥ To se zase pobavíme! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama