Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (200)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla hodnotit porovnáním, tak adpatace prohraje vůči předloze na plné čáře. Kostlivec je totiž skvělá povídka. Jenže filmový Kostlivec působí tak trochu jako Černý telefon, protože nemá na výběr a musí myšlenku původních pár stran rozvést do něčeho většího. Trochu se změní pointa (která je v Kostlivci skvělá) a vznikne film, který si ze své předlohy bere to nejlepší a dává do toho své vlastní. Myslím, že to je právě ten balanc, kdy se film může líbit tomu, kdo povídku četl i nečetl. Pouze zamrzí ta lehce rozmělněná pointa, která zde není až tak úderná, ale postupně ťuká v celé druhé polovině. Ale zároveň to je jeden z nejlepších hororů za poslední dobu. Proč? Bála jsem se, bylo to hezky natočené a skvěle zpracované. Já skutečně víc nepotřebuju. Ale pokud potřebujete vidět krev a přišeru hned od začátku jasně a zřetelně a zároveň jste například snímku Babadook dali jednu hvězdu, udělejte si tu laskavost a na Kostlivelce nechoďte, co dostanete, se vám nebude logicky líbit. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hororová jednohubka postavená na těch nejzákladnějších klišé (smrt rodiče, druhý rodič lékař/psycholog. dítě kterému se nevěří, bubák využívající smutku/slabosti), která ale neurazí a dá se bez větších problémů vydržet. Bát se sice divák úplně nebude, nicméně scény kde se lehce straší mají minimálně ze začátku celkem fajn atmosféru. Je každopádně škoda, že většina z nich byla opět propálená v trailerech a dojem z nich je tak poloviční. Finále je standard, který nemá čím překvapit, ale ani vyloženě nezklame, což se nakonec dá říct o celém Boogeymanovi...60% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Horory tohoto typu jsem kdysi bral všema deseti, ale nyní se to točí prostě přes kopírák. Tento Kostlivec nebyl vyloženě špatný, žádnou velkou chybu bych v tom nehledal. Ty dvě dívčí postavy sester, jak mladší, tak ta starší – obě mě bavily, pár laciných lekaček to bylo; celé to působilo docela normálně, ale sakra to bylo utahané a nezáživné. Finále docela ušlo, ale nic víc, originálnější bych v tom neviděl. Chtěl jsem dát 2*, ale nakonec přimhouřím obě oči a dám tu nejslabší možnou třetí, potenciál to docela mělo … ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Before I Wake, Lights Out, Come Play, Cobweb, Boogeyman ... Rob Savage natočil silne neoriginálny horor, ktorý si doslovne požičiava celé scény z iných hororov o monštre pod postelou a po celých 99 minút iba variuje už 100x videné. Nič síce nerobí vyslovene zle, ale vo výsledku sa jedná iba o neškodný PG-13 hororík, ktoré má pár lepších momentov, ale inak nič zásadné neprináša, iba niekoľkokrát obohraný námet s úplne priemerným strašením a priemernou réžiou, kde všetko odsýpa podľa zabehnutej šablóny a v závere si to rodina rozdá na férovku s titulným bubákom. Niekomu to môže stačiť, ale ja som od predlohy od Stephena Kinga čakal rozhodne viac. CELKOVO: 5/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Slušné hororové bubání s hnusnym bubákem, co nemá rád opalování a měl by pro příště používat ochranný faktor minimálně s UV 100. Místy je to takové až příliš mainstream, hororová atmoška negraduje, ale je ukončena nějakým dalším twistem. Bubák hnusnej, vizuál poměrně dost ve tmě, herci fajn, ale celé je to takové až příliš šablonovité. Prostě klasika - holce nikdo zezačátku moc nevěří, pak přijde pár scén, kdy najednou všichni uvěří a na závěr likvidace (?) bubáka ve sklepě (proč všechny sklepy vypadají stejně?). Jako nic vyloženě urážejícího to není, ale na druhou stranu, vypadá to tuctově jako dalších X bubákových hororů. Zabaví, to jo, ale přesto bych rád takovou tu třešničku na dortu. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama