Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že se často opakuju, ale co mám hernajs k podobným otřepaným ba totálně provařeným šablonám furt dokola psát? Další tuctový a zapomenutelný rádoby horror o bubácích a dětičkách, jakých jsem už viděl ani nevím kolik. Dvacet? Třicet? Nuda k... uzoufání. Jistě, místy se hraje i na temnější, nedětskou notu. Ale komu jsou pak tedy podobné pseudohorrůrky určeny, když ne dětem? Maminám v domácnosti? Svíčkovým bábám? Narušeným jedincům, kteří mají strach ze tmy? Jděte se už s tímhle stereotypním horrorovým středoproudem bodnout. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

S predstihom môžem zaradiť medzi najlepšie horory roku 2023. Keby Kostlivec na určitých miestach dostal väčšiu péči, tak mohol smerovať aj do medziročných kandidátov. V čom sa odlišuje od priemerných hororov? V budovaní fungujúceho prostredia. Sledujete síce tuctové, ale na hororový žáner dobre odprezentované rodinné drama, ktoré viac a viac nahlodáva temnota. Zlo je dlho neuchopiteľné, ale neustále prítomné. Veľmi dobre dávkované, a postupne čoraz výraznejšie momenty hrôzy vytvárajú výbornú atmosféru. Každé vkročenie do tmy prinieslo ten správny efekt, a to bez ohľadu na aktuálnu lokáciu. Za zbytočné nedomyslenosti považujem šlendrián polície naprieč celým mestom a záverečný súboj mohol byť náročnejší, krutejší. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte Zhasni a zemřeš (2016) (démon co se bojí světla) s Úsměv (2022) (úvodní scéna s psychiatrem kdy se pacient ´´zabije,, stejný konec s hořícím barákem)   ? Vznikne tohle i ten název je mimochodem divný  mělo to spíše být přeložené jako strašák než kostlivec si myslím jestli to teda King v té .povídce nemá pojmenované Kostlivec což nevím a zjišťovat nemíním.   Tak, že k psychiatrovi si dojde pokecat chlap co je asi obviněný ze smrtí svých 3 dětí (proč nesedí nevím a nikdo to nevysvětlí) psychiatrovi přijde divný tak zavolá policii chlápek odejde do jiné místnosti a ´´zabije se,, tím se nějaká entita nasaje na rodinu toho psychiatra a jde po jeho dcerách . Zbytek je klasické klišé otec jim nevěří pak uvěří první dcera  to vidí druhá dcera jí nevěří pak to vidí všichni  máme zde cáklou ženskou co si myslí, že co může zabít a střílí zde brokovnicí na počkání (tady je to asi nějaký jiný vesmír jelikož to policii nezajímá) a   máme konec. 2 hvězdy za vzhled kostlivce  a jedna navíc za film a tu malou holku. To hodnocení je úlet má to mít kolem 55 až 60 ne skoro 70. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic převratného jsem neočekával a nic převratného jsem nedostal. Hodně průměrný film s kolísavým napětím, kde sice pár scén mělo grády - nejvíce asi útěk z domu před bubákem, ale jako celek to nefungovalo. Savage se rozhodl pro nejhorší možnou variantu - místo postupného strašení a budování mrazivé atmosféry vsadil na výstřely z děla a padající kastroly. Ne že bych zkraje párkrát nenadskočil, ale když na vás někdo za rohem vybafne, leknete se taky, že... A jak se lekačky vršily a očekával jsem jich víc a víc, stával jsem se vůči nim imunní. V titulcích je uvedeno, že film je na motivy povídky, což je svatá pravda. Povídka je výborná se šokujícím a zde logicky chybějícím závěrem a je pouze torzovitě včleněna do filmu. Oceňuji, že bubáka neukázali hned a že nechali tříbit divákovu fantazii, a tak možná na rozdíl od jiných jsem temné a nejednoznačné scény uvítal. Vizuál solidní. Nejlépe ze všech hrála Vivien Lyra Blairová, kdy jsem si vzpomněl na malou Carol Anne (Poltergeist 1982). Škoda promarněné šance, protože většina z nás má doma pod postelí, ve skříni či v komoře bubáka, a tak důvod ke strachu by byl. Každopádně v kině jsme byli tři, což v okresním městě na premiéře není moc, o to víc jsem si ale film, byť průměrný, užil. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na Kostlivce jsem se hodně těšil. Podle povídky Kinga. Trailer zaujal. Nebylo co řešil. Ve výsledku jsem asi spoko. Říkám asi, protože bych si strašně moc přál filmu dát čtyři hvězdy. Ale já prostě nemohu. Ten film má tolik přešlapů a věcí, co mi nejsou po chuti, že bych si ho znovu asi už nepustil. Je to ale strašná škoda, protože potenciál je tu obrovský. Děsivý začátek a muž, který vpadne do "klidné" rodinky, aby se jim záhy oběsil v prvním patře. Posud dobrý. Nastává děsivá část, kdy Kostlivec vystrkuje svoje nohy. To jsou ty nejlepší pasáže filmu. Krátké prostřihy, mnoho nohou, zuby... Všechno se podě... Pokazí. Jakmile monstrum ukážete celé a hlavně začnete do filmu cpát podzápletku se zjišťováním a ujišťováním. A samozřejmě samotným lovem. To je prostě ohromná škoda, protože monstrum by si zasloužilo zůstat ve stínech. Tak to funguje nejlépe. I tak jsem se ale bavil. Jen jsem zklamaný, protože Kostlivec mohl být mnohem lepší. (68 %) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama