Reklama

Reklama

Moloch

Trailer 2

Obsahy(1)

Betriek (Sallie Harmsen) žije na okraji rašeliniska na severe Holandska. Keď ju a jej rodinu raz v noci napadne tajomný cudzinec, Betriek sa vydá hľadať vysvetlenie. Ako Betriek pokračuje v pátraní, je stále viac presvedčená, že jej rodina bola napadnutá prastarými silami. (einar)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Okna domku na okraji bažin svítí oranžově, kolem dokola se povaluje hustá mlha a v temnotě číhá cosi prastarého. Dávný příběh o čarodějnictví a pomoci, kdy místo Boha přišlo něco jiného, stále nekončí. Kletba zůstává a rod mladé matky Betriek se tohoto břemena jen tak nezbaví. Kombinace čarodějnického a pagan hororu. Trochu ozvěna snímků Děsivé dědictví, Slunovrat nebo The Ritual. V žánru tedy nic nového, ale snímek má atmosféru, tajemství, pěkný vizuál a obstojné herecké výkony. Jedna z nejnapínavějších scén se odehrává v noci v lese. Muž bloudí mezi stromy, zazní zvuk rolničky, náhle z jiného směru, z dalšího směru. V mlze se objeví silueta... Bubák samozřejmě nebyl nic moc, ale bez něj by film nedával smysl. S posledními záběry se kruh uzavře a já za ně přidám hvězdu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som si nič nezisťoval, len som vedel, že sa bude jedna niečo z čarodejníckeho prostredia. A také ja môžem. Ale tento nejde celkom zabehnutou formou i keď a to hlavne pri konci to už nezvláda celkom ukorigovať a tak je tam mierna klišéovitosť a prehľadnosť. Tak na začiatku sú tu nesympatické postavy, ale potom si buduje naozaj solídnu atmosféru s miernym tajomnom. Len ako som už povedal, neudržal si to až do konca. Po technickej stránke tiež som veľmi spokojný. Napríklad scéna, kde v diaľke vidíte dom v ktorom v oknách svieti oranžové svetlo a okolo domu stúpa hmla, to teda bola najkrajšia vizuálna scéna vo filme. I známejšie filmy by práve tuto scénu tomuto filmu  závideli. Keď prišlo vyvrcholenie a konečne sa ukázala aj hviezda večera, tak hned som si spomenul na horor Mama, tam bolo niečo podobne. Mám strašne rád atmosférické horory, ale toto nevyšlo celkom podľa mojich predstav. Takže len silné 3*. Hádam keď niekedy dám opakovanie, možno hodnotenie zvýšim, ale teraz som to tak necítil. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bažinou se šepot nese... Divná máma, heleme se!" Zatímco současné Čechy straší v šumavských slatích jen zabitý duch předlohy a Moraváky leká jen zhouba turistického ruchu, Jožin z bažin, číhající na chutné Pražáky, pověrčiví Holanďané si užívají courání v rašeliništích a hrůzou z nich stoupá pára. Bažinoidní babice vkládá do myslí lidí vražedné choutky, zlověstně šeptá v mlze (resp. tiše chrochtá, ta holandština je prostě v krku drhnoucí jazyk) a děsí celou vesnici, zejména pak matky, babičky a mytologie neznalé archeology. Bájná Feike aka Jožina z holandských bažin straší kudy chodí, včetně školních besídek a s ničím se nepárá, tedy kromě krků. Ty párá kreativně, od brady dolů kolmým řezem, aniž by si sama špinila kostnaté hnáty, párá totiž v zastoupení. Užíval jsem si stíny postav za oknem, kladení cinkajících pastí i atmosféru všudypřítomné, nad lidskými osudy se vznášející kletby, podobně ubíjející, jako v ponuré baladě o ztraceném dětství Paroží. A finále s maminkou, čtoucí dcerunce z pohádkové knížky, bylo luxusní, vpravdě nadčasové. Čtyři světlušky nocí poletují a do slatě vábí... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Tento folk horor z Holandska byl příjemným překvapením. Snímek sází na pomalejší tempo, vykreslení postav a pomalu odhaluje, co se vlastně děje hlavní rodince tohoto snímku. Režisérovi Nico van den Brink se podařilo natočit hutnou atmosféru, který má netradiční prostředí, zajímavou pradávnou kletbu a solidní vizuál. Pro fanoušky folk hororů je tento film ideální volbou. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

4* sú nadhodnotené, ale chcem Molocha odlíšiť od bežných, snaživých, ale v konečnom efekte priemerných hororov. Toto je predsa len iná liga. Temný, príjemne pomalý horor bez explicitností, ale napriek tomu značne nepríjemný a so značne hustou atmosférou. Sympatickí herci, uveriteľné postavy a logické vyústenie (nepredvídateľného) deja. Mám slabosť pre folk horory a treba povedať, že holandská (áno, aj taká existuje) mytológia je mrazivá. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama