Reklama

Reklama

Mechanik

  • Španělsko El maquinista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina existenciálního hororu Trevor Reznik je osamělý, uzavřený a tichý mladý muž. Až na to, že vypadá trochu přepadle, vyhlíží jako tisíce obyčejných mladíků, kteří navečer přijdou z práce, často poklábosí se servírkou z kavárny a občas své jednoznačnější touhy uspokojují prostřednictvím profesionálky - a pak jdou spát. Trevor ovšem spát nejde - už rok totiž trpí nespavostí, která však nemá nic společného s banální insomnií, nutící vás uvařit si první kávu za rozbřesku. Fyzicky i psychicky vyčerpaný mladík, pracující v zatuchlé dílně u soustruhu, už celé měsíce bojuje s noční můrou, z níž se nelze probudit. Svou roli v ní hraje děsivá nehoda, již Trevor zavinil (nebo snad ne?), kolegové z práce, Trevorova oblíbená call girl Stevie, tajemný plešoun Ivan a sympatická číšnice Marie. Kdo z nich je však skutečný a nic nepředstírá? Je Trevor obětí nějaké podivné hry, nebo je on sám bezcitným manipulátorem? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (916)

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a deprimující snímek opírající se hlavně o herecký projev a vizáž Christiana Balea. Režisér skvěle diktuje tempo a ponurou atmosférou dokáže udržet diváka hodinu a půl v tom nejvyšším napětí a bdělosti. Také scénář se s ničím nemaže, jde si po celou dobu cílevědomě za svým a závěr filmu, byť se možná dá odhadnout dopředu, je výborným a vzrušujícím završením tohoto povedeného a originálního thrilleru. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mechanik nezapře jistou inspiraci Klubem rváčů - hlavní hrdina trpící insomnií, (a další věci, které nebudu prozrazovat) což je dost na škodu, protože jednotlivé dílčí části zápletky prostě zkušený divák odhadne předem. Finální rozuzlení mě ale vyloženě potěšilo, jak svou realističností, tak originalitou. (Nechápu, jak tady ostatní píšete, že jste jí odhadli, tomu prostě nevěřim.) Výborný je příšerně vychrtlý Christian Bale v hlavní roli. Zaokrouhlím nahoru na 5 *****. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Roque Baños: 1. Trevor's Lair ,2. Sleepless ,3. Looks Like Rain ,4. Mother's Day ,5. Miller's Accident ,6. Nikkolash's Game ,7. Route 666 ,8. Family Photos ,9. Miserable Life ,10. Posted Notes ,11. Chasing ,12. Hit'n Run Accident ,13. Underground Escape ,14. Steve's Care ,15. You Are a Liar ,16. Where Is My Waitress? ,17. Ivan Kills Nikkolash? ,18. I Know Who You Are ,19. Trevor in Jail , ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc a naneštěstí to trochu shazuje i pointa, kterou tvůrci prozradí dříve než si to sami uvědomí. Velká škoda, ale po herecké stránce se Christian Bale opravdu hodně snaží a jeho vzhled je až nepříjemný. Shodit tolik kilo kvůli takové roli opravdu chce velkou odvahu... Osobně bych ji kvůli filmu jako je Mechanik neměl,ale Bale asi ví,co dělá. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skvelá dark záležitosť a to nielen vďaka Baleho hazardu so zdravím. Spleť paranoických pocitov človeka na okraji psychyského kolapsu je dotvorená výbornou kamerou a old-schoolovským soundrackom, ktorý mi evokoval Hitchcockovu éru. Čo sa týka final pointy, tak naokolo je to dobre zhrnuté. Neprekvapila, ale mala myšlienku a sadla ako riť na šerbel, bez zbytočných otázok. I keď náročný divák bude trochu sklamaný. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Brad Anderson si během natáčení poranil kotník a namohl záda, takže část filmu režíroval v leže. (Satan)
  • Španělští producenti chtěli do malých rolí obsadit místní španělské herce a poté je nechat předabovat do angličtiny. Brad Anderson ale odmítl s tím, že by dabing nevypadal dobře a trval na obsazení pouze místních přistěhovaleckých herců z USA a Británie, kteří dokáží mluvit s americkým přízvukem. (Ajka1)
  • Christian Bale před natáčením začal kouřit, aby tak snížil svou chuť k jídlu a zhubnul na požadovanou váhu. (cihlenka)

Související novinky

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Reklama

Reklama