Reklama

Reklama

Mechanik

  • Španělsko El maquinista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina existenciálního hororu Trevor Reznik je osamělý, uzavřený a tichý mladý muž. Až na to, že vypadá trochu přepadle, vyhlíží jako tisíce obyčejných mladíků, kteří navečer přijdou z práce, často poklábosí se servírkou z kavárny a občas své jednoznačnější touhy uspokojují prostřednictvím profesionálky - a pak jdou spát. Trevor ovšem spát nejde - už rok totiž trpí nespavostí, která však nemá nic společného s banální insomnií, nutící vás uvařit si první kávu za rozbřesku. Fyzicky i psychicky vyčerpaný mladík, pracující v zatuchlé dílně u soustruhu, už celé měsíce bojuje s noční můrou, z níž se nelze probudit. Svou roli v ní hraje děsivá nehoda, již Trevor zavinil (nebo snad ne?), kolegové z práce, Trevorova oblíbená call girl Stevie, tajemný plešoun Ivan a sympatická číšnice Marie. Kdo z nich je však skutečný a nic nepředstírá? Je Trevor obětí nějaké podivné hry, nebo je on sám bezcitným manipulátorem? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (916)

Fr 

všechny recenze uživatele

KDO JSI ??? Trevor Reznik je..... Film o úplným zmagoření vyprávěný ,,NORMÁLNĚ“ s dokonale zahalenou pointou. Příběh na rozdíl od Ch.Bale geniální asi není, ale temný ,,snový“ filtr, podivná nálada a divně chovající a hrozně vypadající Bale stojí za vidění. Bohužel krom těchto kladů, to u mě bylo ,,jen“ čekání na pointu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chybí mi na ruce několik prstů a zajímám se o možné způsoby vyřešení mého problému. 2.) Nespal jsem už několik měsíců. A dobře vím proč!. 3.) Nemám, ale opravdu NEMÁM čistý svědomí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný herecký koncert CH.Bala, ktorý vlastne nezlezie z obrazovky. Film vás nenechá v kľude skoro do konca. Nevieme na čom sme. Kto je? Prečo vyzerá ako kostra? Kto naozaj existuje a kto nie? Film, kvôli ktorému Bale schudol 30 kíl. V dobe natáčania mal 55 kíl! Ako to dokázal? Jednoducho nejedol. Vo filme hrá veľmi dôležitú úlohu hudba, ktorá znie ako z Hitchcockových filmov. Zaujímavé je, že na tento film režisér nevedel v Amerike zohnať peniaze, aj keď bol Bale už istý. Pravda, vtedy ešte nemalo jeho meno taký zvuk ako po Batmanovi, ale to, že je to špičkový herec, viem už od jeho detských čias, kde zažiaril v Spielbergovej Ríši slnka. Kto má rád pochmúrne, nejednoznačné, herecky aj režíjne dokonalé zvládnuté filmy, nemá čo riešiť.80%. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mechanik nezapře jistou inspiraci Klubem rváčů - hlavní hrdina trpící insomnií, (a další věci, které nebudu prozrazovat) což je dost na škodu, protože jednotlivé dílčí části zápletky prostě zkušený divák odhadne předem. Finální rozuzlení mě ale vyloženě potěšilo, jak svou realističností, tak originalitou. (Nechápu, jak tady ostatní píšete, že jste jí odhadli, tomu prostě nevěřim.) Výborný je příšerně vychrtlý Christian Bale v hlavní roli. Zaokrouhlím nahoru na 5 *****. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek, který by se dal shrnout "Bale a jinak nic". Christian Bale naprosto exceluje a to nejen fyzickou přípravou, ale hlavně výkonem v roli dělníka, který trpí dlouhodobou insomnií a začínají se mu dít poněkud divné věci. Problém je, že snímek dost klame tělem a celý scénář je naprosto předvídatelný. Jediné proč se na to dá koukat je očekávání, že pointa určitě nebude ta co se nabízí od prvních minut. Dost často to snímek dává okatě najevo "tohle bude doopravdy něco, jen počkejte a uvidíte". Nakonec to celé vyzní zcela do ztracena a zůstane ve vás pocit, že tady někdo promrhal veliký potenciál. Celkově jde bezesporu o kvalitní řemeslo, které zachraňuje Bale a poprávu je tato jeho kreace vyzdvihována. Dost by mě zajímalo jak moc špatně by to dopadlo s jiným hlavním představitelem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a deprimující snímek opírající se hlavně o herecký projev a vizáž Christiana Balea. Režisér skvěle diktuje tempo a ponurou atmosférou dokáže udržet diváka hodinu a půl v tom nejvyšším napětí a bdělosti. Také scénář se s ničím nemaže, jde si po celou dobu cílevědomě za svým a závěr filmu, byť se možná dá odhadnout dopředu, je výborným a vzrušujícím završením tohoto povedeného a originálního thrilleru. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Trevor (Christian Bale) čte v jedné scéně Dostojevského román „Idiot“, ve kterém jsou dvě z postav pojmenovány stejně jako ty filmové Marie a Nicholas. (Ajka1)
  • Scénárista Scott Kosar a Brad Anderson byli odmítnuti prakticky každým americkým studiem, protože scénář byl "příliš podivný". (Satan)
  • Baleova každodenní strava se skládala z jedné plechovky tuňáka a jablka. Sám Bale chtěl zhubnout až na 100 liber (cca. 45 kg), ale to už mu štáb nedovolil, neboť se silně obával o jeho zdraví. Bale poté včas nabral váhu a svalstvo pro roli Batmana. Bale se k tomu vyjádřil následovně: „Věděl jsem, že potřebuji shodit nějaké kilo, jen jsem nevěděl kolik přesně, aby to vypadalo tak, jak jsem si zhruba představoval, že by moje postava měla vypadat. Měl jsem fotku Hanka Williamse (zpěvák, skladatel) když měl jen 29 let, ale vypadal na 50, asi hlavně kvůli drogám. Byla to fotka po tom, co se dostal z vězení, jen pár měsíců před tím, než zemřel. Byl bez trička a vypadal opravdu jako takový vrak, úplně vyhublý. V duchu jsem si však říkal, že taková postava by se dost hodila do scénáře, a to by měl být ten pravý Trevor image. Tak jsem prostě hubnul a hubnul.“ (Satan)

Související novinky

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Reklama

Reklama