Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ještě slabší než sem čekal, tady se fakt nejedná o žádnej horor nebo o něco napínavýho, sice je pravda, že pár slušnejch scén se nakonec přece jenom odněkud vyklubou, ale víc než několik napínavejch minut to fakt nehodí a zbytek času je čistokrevná nuda, kdy hlavní "hrdina" furt kecá se svým alteragem a následně s nějakým rádoby ďáblem o blbostech a naprostejch kravinách. Krom toho je to celkově ještě docela debilně zmatený a nic jinýho než retardovanej konec se už fakt čekat nedalo a bezezbytku se to vyplnilo ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět se předem přiznávám k neznalosti knihy. Tento film, ač jsem podle místních hodnocení čekal podprůměrnou záležitost, mi byl příjemnou podívanou. Velice zajímavý děj, efekty i ztvárnění různých představ hocha, který jede stopem za svou matkou. Pro mě to byl jeden z těch filmů, který mě od začátku chytnul a už nepustil. Ostatní si stěžují na nudnost, já říkám - jediná scéna nebyla zbytečná. Navíc David Arquette, kterého jinak přiliš nevyhledávám, byl vynikající. A nakonec, kdybych to měl také porovnat s jednou z novějších adaptací Kinga - The Mist - , tak Riding the Bullet vyhrává. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Další z Kingových volovin, která tentokrát kupodivu neunavuje statickým dějem a vykecáváním, ale nesmyslem vedle nesmyslu. Prostě to nemá ani hlavu ani patu. Hodnotím jen pár dobrých okamžiků, ale ani ty sečteny nedají kýžených 20%. A i těchto pár dobrých okamžiků smaže debilní konec. 201409269028/9504*prokládané ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pan režisér zřejmě vypil mnoho skleniček silného alkoholického nápoje, zajedl to vtipnou kaší a poté se rozhodl natočit tento film. Jenže v něm skoro nic nefunguje. Pokud to mělo vyjít jako parodie na Kingovu předlohu, tak to nevyšlo, pokud měl v úmyslu vytvořit horor s komediálními prvky, tak to vyšlo jen velmi slabě a pokud chtěl, aby z toho vyšlo slušně zpracované dílo mistra hororu, tak to zcela selhalo a myslím, že většinu diváků a především věrných čtenářů velmi zklamalo a rozhořčilo. Film působil velmi chaoticky a rozhrkaně, pár dobrých scén by se našlo, ovšem jako celek tento film u mě rozhodně neobstál a považuji ho za nejvíce zprzněný filmový přepis Kingových děl vůbec. Cítím za tento film mírný stud a ostudu, čeho se vlastně vůči mistrově geniální povídce dopustil. Tvůrcům bych doporučila měsíční pobyt v zasněženém hotelu Overlook s Jackem Torrance, Annie Wilkesovou, Carrie, Pennywisem a ještě pár dalšími jeho ďábelskými postavami:) Příště si raději rozmyslí, než natočí něco podobného a uvědomí si, že zahrávat si s mistrem hororu se nevyplácí. Postavy zrozené z jeho geniality a většinou úspěšně převedené na plátno totiž dokáží krutě ztrestat a pomstít se těm, kteří se dopustí urážky či zhanobení jejich "stvořitele.":) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

tak tohle mě teda zrovna dvakrát nenadchlo. Začátek filmu se nese v nudném duchu tuctových komedií o drogách a chlastu. Trapné výkony hlavních aktérů mě začali utvrzovat v tom, že se určitě nejedná o horor. Postupem času se atmosféra začala alespoň rozjíždet, ale tu střelu jsem pořád nezachytil. Jediné co stojí za řeč byl ten nástup vlčáka u silnice.... Zbytek filmu se ovšem zase nesl v duchu nudné parodie na duchařské filmy. Kingovu knížní předlohu jsem četl, takže tento snímek beru s velkou rezervou jelikož to je zostudení autorova díla. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama