Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

ganz 

všechny recenze uživatele

Musím říct že tento film mě překvapil, je to dáno i tím v jakém čase jsem ho zastihl v televizi. Víkendová noc, kdy nova nebo prima uvede alespoň jedno opravdové béčko a když pak člověk vidí v programu "Jízda na Střele-horor USA" musíte počítat pouze s tím že se v tomto filmu jen zasmějete tomu co se za film považovat dá ( přesto pro mě tento pokleslý žánr znamená hodně a velmi rád se na tyti filmy díívám), ale jízda na střele byla něco jiného, začátek ze střední školy mě pouze utvrdil že půjde jen o dlaší středoškolskou vyvražďovačku, ale tak tomu v jízdě není. Její pojetí mě oslovilo, bohuže kromě typických špatně natočených scén a lekaček, které byly občas opravdu hodně out.Prostě- 98 minut absurdních snů a jednoho psychotripu, není to špatný nápad a musím přiznat že mě film zaujal. ***+* za "Sebevražda? Dobrej nápad, no tak do toho". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cesta za sebepoznáním v podání mladíka fascinovaného smrtí. Na můj vkus se tady toho strašně moc nakecalo. Jasně, vlastně se jedná o road movie, ve které si hlavní hrdina ujasňuje priority a to by asi bez dialogů nešlo, ale i přes veškerou snahu všech zúčastněných jsem se u nich nudil. Z hlediska hororového se tu pár slušných momentů najde, ale jsou to spíš takové výkřiky. Nelíbil se mi ani Jonathan Jackson v hlavní roli, ačkoliv to bude dáno i tím, že jeho postava byla nesympatickým sebestředným uchem. Dalšík z Kingových adaptací, která se zrovna dvakrát nepovedla. 35% ()

Reklama

septic 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu to vůbec nechápu, jelikož tento příběh je na severu ameriky známý jako u nás 'Skákal pes' a King je jen jeden z mála, kteří ho zpracovali do povídky. Netuším proč je to tak zdlouhavě natočeno, ta stopáž je úděsná pro takový příběh. Kamera, střih a výkony herců jsou strašné, ale má to jednu fantastickou vlastnost. To slovo nelze v plnohodnotném významu přeložit do češtiny, ale Riding the Bullet je prostě úžasně "CREEPY". Scény v jednotlivých autech, vzpomínky a tyhle body mají třeba mnohem mnohem větší koule než u mistra horroru v Cronenbergově The Dead Zone. Kvalitativně honě podobné The Needfull Things, ale svou ujetostí jedna z nejlepších variací na Kinga ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ještě slabší než sem čekal, tady se fakt nejedná o žádnej horor nebo o něco napínavýho, sice je pravda, že pár slušnejch scén se nakonec přece jenom odněkud vyklubou, ale víc než několik napínavejch minut to fakt nehodí a zbytek času je čistokrevná nuda, kdy hlavní "hrdina" furt kecá se svým alteragem a následně s nějakým rádoby ďáblem o blbostech a naprostejch kravinách. Krom toho je to celkově ještě docela debilně zmatený a nic jinýho než retardovanej konec se už fakt čekat nedalo a bezezbytku se to vyplnilo ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět se předem přiznávám k neznalosti knihy. Tento film, ač jsem podle místních hodnocení čekal podprůměrnou záležitost, mi byl příjemnou podívanou. Velice zajímavý děj, efekty i ztvárnění různých představ hocha, který jede stopem za svou matkou. Pro mě to byl jeden z těch filmů, který mě od začátku chytnul a už nepustil. Ostatní si stěžují na nudnost, já říkám - jediná scéna nebyla zbytečná. Navíc David Arquette, kterého jinak přiliš nevyhledávám, byl vynikající. A nakonec, kdybych to měl také porovnat s jednou z novějších adaptací Kinga - The Mist - , tak Riding the Bullet vyhrává. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama