Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA The Haunted Mansion (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jim Evers je mimořádně úspěšný realitní agent. Mnohem méně už se mu však daří jako otci a manželovi. Kvůli obchodu zmešká rodinnou oslavu, což se snaží napravit slibem, že si celá rodina někam vyrazí na víkend. Jenže i výlet nakonec získá punc pracovní cesty. Tajemný hlas totiž telefonicky požádá Jimovu manželku Sáru, aby se ujala prodeje kdysi honosného domu aristokrata Eduarda Graceye. V domě je uvítá komorník Ramsley. Kvůli rozbouřené řece zde musí všichni strávit noc. Zatímco zvědavý Jim objeví tajnou chodbu, jeho děti zavede podivná dýmová koule k obrazu krásné Elizabeth, která kdysi v domě zemřela. Věštkyně, jejíž obraz se zjeví ve skleněné kouli, nabádá Jima, aby zachránil rodinu. Varuje ho, že všichni v domě jsou ve skutečnosti duchové. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

MM11 

všechny recenze uživatele

Obrovský paskvil s lekačkami pro chovance k nimž bych se asi hrdě přidal musel-li bych tenhle zážitek zase opakovat. Jenže nejen, že to neobstojí jako fantasy film, ale i komediální složka je naprosto marná. Pokud hodlá v podobném Eddie Murphy pokračovat, tak ať si začne tisknout pante, já mu snad pomůžu... Vážně, jen triky stojí za něco, ostatní nestojí za nic. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zas tak spatny to urcite neni. Murphy se sice vetsinou desne sklebi, ale obcas hodi nakou slusnou hlasku a kdyz je vystrasenej, tak mu to i celkem verite. Jinak samotnej film je smeska komedie a ducharskejch filmu, pricemz to neni ani zvlast vtipny ani moc strasidelny, ale neda se rict, ze by to nebylo zabavny. Navic jsou triky na slusny uovni. Jednou film skouknout, kdyz neni nic lepsiho na praci, se da v pohode. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tohle není film, ale atrakce. Eddie Murphy a jeho rodinka prochází strašidelným domem, kterž je plný duchů a naráží na spoustu strašidelných věcí. Scénář nedává tvůrcům příliš prostoru k vyřádění - je to solidní sbírka klišé ať již z oblasti hororů, tak i z komediální branže - ale i přesto je v něm plno scén, ve kterých se mohli vyřádit mnohem více. Rob Minkoff dělá co může, ale přílišný talent neukazuje, spíše se jdená o klasického režiséra, který točí tak jak si přeje produkce. Je třeba si uvědomit, že tenhle film je sice komedie pro celou rodinu, ale i tak mohli autoři více přitlačit na pilu. Zajímavé prostřihy mezi Eddiem a jeho dětmi sice fungují solidně jako jistý eliminátor veliké nudy, ale mohly by zároveň nabuzovat mnohem větší atmosféru, alespoň maličké napětí a náznak hororovosti by přeci vůbec nevadili. Příběh samotný nepatří zrovna do kategorie zábavných, ale jistým způsobem se dá říct, že funguje. Pár vtípků patří do sekce docela legračních a tvůrce ctí, že nám je nepředhazují stále do kola. Souboj s kostlivci v hrobce je poměrně roztomilý, ale dalo se z něj vypotit mnohem více (komediálnosti i hororovosti). ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Celkem mě překvapuje takhle nízké hodnocení, vždyť je to parádní rodinnej film :-) No holt co člověk to názor, takže za mě osobně spokojenost a některé hlášky se Eddiemu fakt povedly. Říct tlející mrtvole, co právě vylezla z rakve - Klídek mladej, běž si lehnout...no tak to už jsem se musel smát nahlas. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S prehľadom najnudnejší a jeden z najhorších filmov Eddieho Murphyho, kde je vtipný akurát tak jeho povestný úsmev. Príbeh je tak strašne neoriginálny, že mi príde smiešne to označenie "nakrutené podľa Disneyho atrakcie", pri ktorej je asi napísané "postavené podľa tísícok filmov". Ono si ani neviem veľmi predstaviť nakrúcanie podľa nejakej "väčšej húsenkovej dráhy". Herci sú biedni a príbeh strašne predvídateľný. Poteší maximálne Eddieho úsmev, občas dobrá hudba a prijateľná réžia. PS: spievajúce hlavy vtipné neboli ani zďaleka ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Barbanku v Kalifornii a v New Orleans v Louisianě. (rafix)
  • Postava Madam Leoty - médium, ktorého hlava je uzatvorená v krištáľovej guli, je pomenovaná po Leote Thomas, ktorá v 60tych rokoch pracovala na mnohých projektoch Disneylandu. (Smok)
  • Poslední scéna filmu se odehrává v lokaci s názvem Seven Mile Bridge. (fimler)

Související novinky

Del Toro a Cameron zešíleli

Del Toro a Cameron zešíleli

30.07.2010

A studio Universal s nimi. Horor s přístupností R (hodně krve a hnusných monster) a rozpočtem kolem 130 miliónů dolarů? Ale ano. Pokud režíruje Guillermo del Toro a produkuje James Cameron, nemusely… (více)

Del Torovi straší... v baráku

Del Torovi straší... v baráku

23.07.2010

Právě probíhající Comic Con v San Diegu chrlí exkluzivní informace o nových projektech. Některé jsou docela překvapivé. Třeba Guillermo del Toro konečně oznámil, na co se vrhne po svém smutném… (více)

Reklama

Reklama