Reklama

Reklama

Zatímco černošský detektiv James Carter skončil u dopravní policie, jeho parťák Li je členem ochranky čínského velvyslance Hana. Ten se chystá zveřejnit tajemství šéfů Triád, nejobávanější čínské zločinecké organizace, ale když chce prozradit, kde je tajemný Šaj Šen, je postřelen najatým zabijákem Kendžim. Carter a Li slíbí velvyslancově dceři Su Jung, že ho vypátrají. Vydají se pro obálku, kterou jí předal otec pro případ, že by se mu něco stalo. Krátce před nimi se jí však zmocní několik ozbrojených mužů. Také z nemocnice je odvolána Hanova ochranka a vzápětí se objeví gang, který chce velvyslance zabít. V poslední chvíli zasáhnou Carter a Li a jednoho zabijáka zajmou. Dozvědí se od něj adresu v Paříži, kde má být Šaj Šen. Okamžitě se tam vypraví. Dvojice zjistí, že Šaj Šen je seznam třinácti nejvýše postavených bossů Triád a informace o něm má zpěvačka Genevieve, kterou během vystoupení zachrání na poslední chvíli před střelci v hledišti. Vzápětí jim zavolá Kendži. Chce Genevieve výměnou za Su Jung, kterou drží jako rukojmí ve vyhlídkové restauraci na Eiffelovce. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (305)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ďakujem vám, detektív Carter.“ – „Stačí James. Alebo žrebec.“ Na jednotke som sa kedysi uchcával v kine a bez milosti som jej flákol 4*. Ale druhý diel ma schladil. A tretí nie je o nič lepší. Vlastne je horší. Už dvojka bola nezáživná, ale v konečnom efekte čo-to zachránila hongkonská atmosféra a výprava. Trojka však zavítala do  "len" Francúzska. A je to nuda. Z akcie sa vytratili posledné stopy pôsobivosti, slovné prestrelky sa premenili na mdlé bľabotanie a Tucker s Chanom (na rozdiel od jednotky) už vôbec nezakrývali to, že si navzájom nesadli a ich reč tela a mimika v spoločných scénach naznačuje, že ich vzťah mal miestami blízko až k nenávisti (čo ostatne bolo verejné tajomstvo). V zvrátenom zmysel slova zaujme (fúzatý!) Roman Polański (!!) s gumovými rukavicami, ktoré strká ani nechcite vedieť kam (!!!). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dvojica Jackie Chan a Chris Tucker ma potešila, avšak hrozný scénar doviedol tento snímok na pokraj priepasti, s ktorej niet cesty späť. Je pravdou, že slabšie chvíľky striedajú tie silnejšie, ale celkovo ide o slabé prevedenie, ktorému strieborný lesk nijak obzvlášť nepomáha... Brett Ratner ma pomerne sklamal a ani duo v podani Chana a Tuckera to nakoniec nezachránilo... 4/10 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodová buddy akčná komédia. Táto séria nikdy nestála na Jackieho kúskoch, boli tu vždy ako korenie a tak to funguje aj teraz. Carter dostal viac prestoru ako minule, ale vzhľadom na jeho finančné požiadavky, je to logické. Akcie a súboje sú slušné, vtipy sú znesiteľné :-), dej rýchlo ubieha. Trošku zamrzí len fakt, že scenár je dosť (!) jednodchý... Stále poctivejšie ako väčšina aktuálnej francúzskej akčnej vlny... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rattner akoby stále dookola točil ten istý film a iba zamieňal prostredia a vedľajšie úlohy. Chanove akčnokomické scény sú však stále vrcholom kaskadérskej náročnosti a finálny fight na Eiffelovke nemal chybu. Rovnako aj Tuckerov prejav mal pár nominácií na najvtipnejší hlasový skeč a ksichtový úškrn, no stále sa jedná len o spriemernenie série. Milá oddychovka, možná aj na opakované pozretie. 65%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, po slušném výdělku a úspěšnosti musel přijít na řadu třetí díl. Musel!!! Tentokrát tvůrci vyměnili Ameriku za Evropu a konkretně zasadili přiběh do Paříže. Obával jsem se toho. Bohužel jsem vyrůstal na filmech, které se odehrávají ve velkých amerických velkoměstech jako je třeba New York, Los Angeles, Washigton D.C. a nebo třeba Chicago ve kterých jezdí auta GMC nebo třeba dokonalá auta značky Ford. Na film odehrávájící se někde jinde se koukám s jistým odporem, ale čas od času jsem mile překvapen. Například Taken byl skvělým thrillerem a bylo mi ukradeno, že se to odehrává v Evropě. Křižovatka smrti je podobným případem. Je mi to jedno, že jde o Paříž! A proč? Sice je to taková akční blbůstka, ale na hodinu a půl to zabaví skvěle. Vtipné scény, vtipné hlášky a hlavně sympatická dvojice Jackie Chan a Chris Tucker. Je až neuvěřitelné co všechno Jacki Chan ve svých 53 letech umí. Ale spíše bych se vrátil k Chrisi Tuckerovi. V předešlých dvou dílech byl protivný. Ta jeho ukecaná huba mi lezla na nervy, ale tady se chová celkem kultivovaně a docela mi zde konečně sednul! Nicméně, i když jde o dobrou zábavu, tak další díl by už neměl vzniknout, aby to nesrazilo hodnocení celkově silně průměrné trilogii! ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení stálo Jackieho Chana (Lee) prasklou hrudní kost a modřiny na holeni. Stalo se mu to při natáčení scény, v níž za sebe přehazuje skleněný stolek. (SG-1)
  • Producenti si nechali otevřenou možnost, že by se natočilo i čtvrté pokračování. (SG-1)

Související novinky

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Nicolas Cage je duch...

Nicolas Cage je duch...

28.06.2008

...herce, kterým kdysi býval, říkáte si. Ano, to taky. Ale naše souvislost směřuje k polit-thrilleru The Ghost Romana Polanského. Tomu to nedávno nevyšlo s historickým velkofilmem Pompeii (to víte, v… (více)

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

Eddie Murphy je neuvěřitelně mrňavý

23.04.2008

Kdo si chce na něj šlápnout? Moment, ne všichni najednou! ;-) Studio Universal už nějakou dobu plánuje komediálně laděný remake klasiky z roku 1957 The Incredible Shrinking Man. Původní verze s… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Reklama

Reklama