Reklama

Reklama

Kouření způsobuje kašel

(festivalový název)
  • Francie Fumer fait tousser (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

O čem ten film asi je? Určitě se v něm objevuje skupina superhrdinů, kteří jako by z oka vypadli Strážcům vesmíru, které jsme jako malí sledovali v televizi. Říkají si Tabáková patrola a nadpřirozené zrůdy z vesmíru zabíjejí nikotinem a oxidem uhelnatým, přestože sami by, jako vzory všech dětí, cigaretu do pusy nevzali. Protože jsou ze zachraňování světa unavení, nařídí jim jejich šéf, věčně slinící krysa Didier, odpočinek uprostřed lesů. První večer u táboráku přináší i vzájemné strašení děsivými historkami. Možná je tedy film o nich? Král nápadů, jež přesahují běžné zkušenosti s realitou, Quentin Dupieux vypráví o tom, jak těžké je být superhrdinou, ugrilovanou barakudou nebo obsluhou drtícího zemědělského stroje. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (21)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Opět fajn absurdní komedie od Dupieuxe, ano dá se říct že to nepřináší nic nového či inovativního podobně jako u jeho posledních dvou filmů, ale i tak spokojenost. Sledujeme tu tým superhrdinů co jsou svým krysím nadřízeným posláni na teambuilding do lesů a do toho si občas vyprávějí hororové historky. Což, ano zní to jako podivná kombinace (což by vás u tohoto tvůrce nemělo překvapovat), ale jako celek to funguje parádně. Po celou kratší stopáž jsem se bavil a i když ano, někdy některé vtípky byli vysušené až na dřeň, tak většina fungovala. Hlavně za to mohli hlavní postavy jejichž interakce bavili a i místy poměrně fajn cartoonové gore či celková parodie na staré superhero seriály alá Power Rangers. Jediná výtka tak spíš putuje do toho že po posledních dvou filmech mi přijde že Dupieux tak nějak zabředl ve stejných vodách a jeho poslední tvorba je poměrně furt to samé, ale zatím mě to pořád baví. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Strážci vesmíru se můžou jít zahrabat – proti bezpráví totiž zasahuje Tabáková patrola, která nejenže likviduje protivníky v gumových želvích oblecích, ale také vás poučí o škodlivosti kouření. V osobní rovině se jim však moc nedaří a vztahy mezi nimi jsou na bodu mrazu, proto jsou posláni do lesa na teambuilding, který má utužit jejich spojitost. Pětice superhrdinů v latexových teplákovkách jsou vážně idioti k pohledání, ať už přechytralý obtloustlý vůdce, nebo černoch s obřím předkusem à la Dvejn Dybly. Mužské oko potěší dámské osazenstvo patroly… ty jsou však trošku jednodušší a navíc doslova šílí po svém šéfovi - plyšovém krysákovi, kterému v každém záběru vytéká z huby zelený sliz. Už do tak krátké stopáže je vměstnáno několik mini povídek, kterými si patrola zpestřuje čekání na další prácičku. Totální úlet, ve kterém se režisérovi nedá upřít originalita (ostatně jako u většiny jeho tvorby) a po celou dobu si dělá to, co chce… chci mít ve filmu mluvící rybu, ledničku se samoobsluhou v podobě prodavačky, zaostalého pásového robota, tak šup tam s tím. A příběh o drtičce dřeva je krásně vyhnán do absurdnosti. „Vážně jsem v pořádku.“ ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Jsem velice mile překvapen. Tady jde pouze hodnotit film jako celek, ne jednotlivé dějové linky, protože bez nich by ten film byl celkem nuda. Parodie snad na všechny superhero filmy a hvězdičky s nadpřirozenými schopnostmi. Tohle prostě musíte vidět, protože se budete celých 80 minut smát a koukat s otevřenou pusou. A když si počkáte na potitulkovou scénu, obdržíte třešničku na dortu. ()

tap 

všechny recenze uživatele

To, co v nás před 20 lety dokázal probudit Michel Gondry, přebírá i v Kouření Quentin Dupieux. Tetnokát za pomocí jemné retro DIY nostalgie, surrealistiského dada scénáře a slušné porce přiblblého humoru, ze kterého ovšem dokáže Oizo uvařit galaktickou polévku jak stehno. Po Incroyable mais vrai další z naprostých ujetin, kde se může stát všechno a vy u toho jen spokojeně přikyvujete s úsměvem blbečka v kýblu. Za nevyužitý potenciál dua Marsais/Ludig dávám ale o hvězdu méně, než bych chtěl. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film, kterému se na KVIFF přišel zasmát sám předseda české vlády a jeho ochranka, ale hlavně dost dobrá parodie na superhrdinské blockbustery a na seriály našeho mládí (kromě Strážců vesmíru samozřejmě taky Želvy Ninja). A když vás začnou nudit nekonečné dialogy mezi členy Tabákové patroly, dojde na táborákové vyprávění hororových historek, jaké jste ještě neslyšeli. Škoda slabšího závěru. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama