Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl asi 8 letej smrad, tak sem tenhle seriál uctíval jako kult a chtěl sem bejt leonardo. Ted sem 21 smrad a když to s obtížema získávám z netu musim říct, že to již trochu ztrácí své kouzlo, ale v rámci nostalgie a toho, že i dnes si to rád pustim.... želváci dávám vám 4* a natrhněte trhačovi plechovej zadek 8) ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

dal bych i pět, ale přece jen, teď mi kazí dojem to, že to mám anglicky s holandskými titulky... a i jako malej jsem se smál těm, co to žrali až moc. ale koukal jsem se taky, to je jasná věc. a obrázky ze žvýkaček jsou pořád nalepené na skříni v pokoji (nejdou sundat). jen mi bylo vždycky líto Trhače - jako jedinej měl styl a přitom vždycky prohrál... ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří k mému dětství stejně jako třeba KAČEŘI. Sledoval jsem všechny díly a nahrával si je na videokazety. K tomu pak ještě komiksové časopisy, omalovánky, plastové figurky, žvýkačky s obrázkem nebo potiskem. Bylo toho hodně. Jsem tím poznamenán stejně jako pozdější generace Pokémonem (Obávám se, že zde budou následky ještě horší.) ___ P.S. Na seriálu mi vadil jeden logický nesmysl. V prvních dílech želvy poslaly Technodrom s Trhačem a celou jeho armádou se zdrcujícím přehledem do nitra Země (Odtud pak Trhač podnikal výpady na povrch.). Přitom v pozdějších dílech, kdy se Krangovi s Trhačem podařilo konečně dostat Technodrom nahoru, najednou si 2 želvy nemohly poradit s jednim fuťákem a kameňákem a zachránila je až April s foťákem. To mě teda štvalo. Jinak to ale nemělo chybu. I ta titulní písnička. Podle seriálu udělali i hru na Game boye. Oblíbená hláška „Jsi rychlý. Ale laser je rychlejší než ty!!!“ Moje hodnocení berte jako notně zaujaté. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

...ve čtvrtym ročniku středni školy, sem byl při jednom zkoušeni z češtiny uplně dutej ("jednom" myslim obrazně) a nevymáčk sem ze sebe jedinou kloudnou větu....a když pánčelka viděla jak se v tom kálim.....tak pač mi chtěla pomoc.....dostal sem vodní záchranou votazku: : A takovej Michelangelo..Rafael...ani to ti nic neřika? fleker:....ále no japakby ne.....a Donatelo...a Leonardo.. Uč: aaaano, správně...... fleker: ...všechno to sou želvy nindži.....  ......a zatímco absolventka pedagogické fakulty kulila voči....začaly se ze třídy vozejvat Tříska....krang a ejpril......uplně zezadu pak eště Gumídci a paní Čvachtová ale to už bylo trošku mimo.....každopádně zachráněn atmosférou a nostalgií...šel sem si sednout bez znamky ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tyhle zmutovaný želvy jsem měl rád. Krank s Trhačem a jejich poskoci ,,roxtýdy a bíbop,, haha...elitní to skupinka :-D Ty epizody byly super.Nedávno to opakovali na Barrandově a visel jsem u toho,jak za mlada. Prostě ty záležitosti z dětství mají velkou emocionální hodnotu a krom toho byly ještě kvalitní....ty dementní Teleblbís nebo Pokémoni,to už ani ty děti nemůže bavit--->100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama