Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím z pár mlhavých vzpomínek, už si totiž ani nepamatuji o čem to vlastně bylo. Vím jen že tam byly roboti, parta mladých lidí oblečená v divných barevných kostýmech a nějaká čarodějnice. Jako dítě se mi to líbilo, ale když dnes vidím ukázky ze seriálu, tak je vidět, že to byla strašná blbost, ale ta nostalgie... ()

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

"Příběhy" pětice teenagerů bojujících v křiklavých kombinézách proti čarodějce z Měsíce a její armádě monster (kde naprostý prim hrají gumáci, k jejichž likvidaci znázorněné epiteptickým záchvatem stačí jediný kopanec) zasáhly do života snad každého dítěte v republice. Naše generace tak zůstane postižena tímhle výkalem a hláškou "morfujem". A přitom není o co stát. Všechno, od triků přes herecké výkony až po scénář, je dělané naprosto amatérsky. Autor seriálu měl při tvorbě patrně zataženou mentální ruční brzdu a ještě stál oběma nohama na brzdě nožní. Ve dvanácti to byl kultovní humus, ve dvaceti už jen humus. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Týchto šašov, čo morfovali som sledoval, bavil som sa na tom, aj keď to z istej časti bol menší primitivizmus. Dobro tu víťazilo nad zlom, aj keď to malo dospelejší a akčnejší charakter, skôr ako pre malé deti, by som to púšťal takým starším mladistvým, ale na nich to je zas už dosť hlúpe. Takže ťažko tomu nájsť vhodnú cieľovú skupinu, je to divoké a občas trápne. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Není to úplný odpad, protože ať už to byla sebevětší blbost, tak jsme na to dřív hleděli jak vyorané myši. A stejně jako na nejstarší Hvězdnou bránu nebo Pokémony na to mám hezké vzpomínky. Časem se sice mění názory a hlavně kvalita, kterou očekáváme, ale nebudu to kritizovat jen protože se na to dnes už nedá dívat. Stejně se ještě takoví blázni určitě najdou. Jsem zvědavý, jak dopadne filmové zpracování tento rok. ()

MM11 odpad!

všechny recenze uživatele

Kultovní věcička, která pouze potvrdila, že pokud už Japonce napadne nějaký nápad, tak by ho měli zrealizovat ve své zemi a pokud možno animovaný (díky bohu že Pokémoni jsou kreslení). Ale zpět k tomuto skvostu, víte o čem to je? - parta teenagerů, kterým nechybí kromě cool vizáže ani inteligence se jednou od pošahaného robota a svítící hlavy dozví, že jejich úlohou je zachránit svět od proradné čarodějky, která na se na měsící pokouší zničit svět se svými kumpány. Pak už nás čeká stále stejné schéma. Čarodějka pošle z měsíce na zem partu kumpánů, těm vždy nakopou zadek, takže se musí přistoupit na tvrdší kalibr. S železnou pravidelností nás tedy čeká jakási parodie na Gappu, Godzillu a nevím co ještě, v "působivém" stvárnění obludy chlapíkem v kostýmu. Schéma skončí nakopáním nebožáka (pardon obludy!) do rozkroku a pohádky je konec. A takhle to funguje 158 epizod a po světě si to získalo silnou popularitu - Dobré ne? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V japonské verzi ztvárnil žlutého strážce chlapec. V americké verzi dívka. (cinemag)
  • Seriál byl v některých zemích zakázán kvůli přílišné brutalitě akčních scén. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama