Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Útoky v Paříži z roku 2015 jsou stále otevřenou ranou v srdci Francie a Evropy. Předehrou k akci z pátku 13. listopadu byla operace, kterou prováděly řecké speciální jednotky ve spolupráci s protiteroristickým oddělením francouzské policie. Osobě, která měla být dopadena, se podařilo uprchnout... Děj se pak přesouvá do Paříže, kde o deset měsíců později sledujeme pět dní akčního nasazení francouzských protiteroristických složek během pátrání po podezřelých z útoků ve francouzské metropoli. (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (14)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jimenezův protiteroristický mítink na rekonstruovaném stadionu Realismu. Nejdříve sprint útoku v progresu, potom 3000 metrů překážek vyšetřování a nakonec vás při akci RAIDu postaví ke kruhu kladivářů, ať se při jejich otočkách vyhýbáte nářadí.. Striktně procedurální thriller o těch, co chytají hodné hochy, kteří sešli z cesty a o třískách, co se při kácení tohoto lesa zapichují do všech kolem. Dujardin est la Chef! ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Francúzi, Belgičania a Nemci si už znemožnili cestu späť do normálu. Bohužiaľ je to chyba ich politiky. Problémy, ktoré sú s tým spojené sa budú len stupňovať. V tomto filme je dokonca poukázané na ohavnosti pri vyšetrovaní, kde sa riadia viac byrokraciou a právami teroristu ako ochranou nevinných ľudí. ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, u kterých si po těžkém dni v práci dáte pivko, vypnete mozek a necháte se bohapustě bavit? Tak tento mezi ně nepatří. Jedná se o dekompozici teroristických útoků na Bataclan a další cíle. Většinu stopáže se rozplétá teroristická síť a je nutno dávat pozor, jinak se v tom člověk ztratí. Nějaká akce tady taky je, ale toto není akční film. Převažují výslechy a mravenčí policejní práce. Řemeslně se filmu dá máloco vytknout, jenom to prostě není žádné guilty pleasure. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Francouzi od určitý doby snížily počty filmů s krimi tématikou, a začali točit nněco, co je v současnosti nejvíc pálí. Na jednoho pravýho frantíka připadne zhruba dvěstě přistěhovalců. Z toho stopadesát z arabskýho světa. A tak točej dramata z teroristickou tématikou. Dobrý. Beru. Ale kecat u stolu osmdesát procent filmu, a proložit zbytek zásahy jednotek točenejch na ručku velkou zábavu nepřinese. Tohle je velká, byť profesionálně natočená nuda. 20%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný Cedric Jimenez má na kontě výborné La French a Severní Marseilles, takže na každý nový film se vyplatí těšit ( podobně jak u Oliviera Marchala, což bývá francouczská záruka kvality, co se týká chlapských a drsných filmů), tentokrát si však Jimenez vybral u mne slabší chvilku. Film sice těží ze silného a realistického námětu. Black Friday November rok 2015, kde v Paříži proběhly teroristické útoky. ( Nejvíce mne zamrzelo, že samotné útoky Jimenez přeskočil, takže to nejlepší ve filmu vlastně není). Chtěl jsem další Hotel Mumbai! Místo toho se režisér zaměřuje na protiteroristické složky, které během 5 denního nasazení se snaží dopadnout podezřelé z útoků. Je tu hodně vyšetřování, vyslýchání, ale přišlo mi to celkem nezáživné. Zaujalo finále, kde byla alespoň v akci Swat razie a byl tam cítit náznak napětí, ale jinak mi to přišlo zbytečně pomalé a né tak zajímavé, jak by se na danou látku patřilo. Někdo film přirovnávná k americkému Zero Dark Thirty, ale to mi přišelo o level lepší. Kdo však má rád filmy dle reálných událostí a cokoliv s teroristy, tak zhlédnutím neprohloupí. Řemeslně i herecky je Novembre kvalitní. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Pred vydaním film zažil kontroverziu, pretože postava svedka nosí vo filme hidžáb, čo však nie je pravda u skutočnej svedkyne v tomto prípade. Tá preto produkciu zažalovala a vyhrala, čo je aj dôvod, prečo sa na konci filmu uvádza: „Nosenie islamského závoja postavou Samie Kheloufovej [ktorá vo filme stelesňuje Soniu] je len fikciou, ktorá neodráža jej osobné presvedčenie." (Arsenal83)
  • Z bezpečnostných dôvodov sú všetky postavy a ich mená pre tento film vymyslené, aj keď hlavné postavy sú vágne založené na skutočných osobách. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo 17. mája 2021 a trvalo 12 týždňov, medzi Gréckom, Belgickom a Parížom. (Arsenal83)

Související novinky

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama