Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickeymu (Craig Hamann) je právě třicet let a jeho přítel Clarence (Quentin Tarantino) se rozhodne pro něj uspořádat v místním baru velkou oslavu. Mickey ale nemá náladu, nejradši by šel domů a na celé narozeniny zapomněl. Je unavený, v depresi - a stejně jako Clarence i on ztratil místo a rozešel se se svou přítelkyní. Ale Clarence se nevzdává a najme pro Mickeyho prostitutku. Od té chvíle nastanou problémy, se kterými se musí vypořádat. Zdá se, že to bude nejhorší den v Mickeyho životě. (Kryšpín)

(více)

Recenze (72)

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Začátky tvůrčí geniality, tady se nedá hodnotit snímek, tady se hodnotí Quentinovo první a oficiální dílo. Už od prvních dialogů jde poznat, že to režíruje "magor z videopůjčovny". Zbytečné mluvení a mluvení a vlastně se ve filmu nic zajímavého neděje. Nejlepší scéna je, jak Quentin mluví s cukrářem o tom, jakého chlapa by si vybral. Podobný menší proslov je i v Gaunerech. Skvělé! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdyby tento film byl delší, tak by mě s velkou pravděpodobností začal vydatně nudit. Delší však nebyl a nudit mě nestihl. Jsem rád, že se snímek v popel neobrátil celý. Rád jsem nakoukl, jak Quentin Tarantino začínal, neboť jej jako režiséra velmi uznávám. Ačkoli jsem přesně nepochopil, oč v těch 36 minutách šlo, respektive se to celkem značně rozcházelo se zdejším obsahem, tak jsem se ani moc nenudil. Dialogy mi přišly velice kvalitní a poměrně vtipné. Quentin se mi zde moc zamlouval i jako herec. Střihl si nádhernou roli magora, která mu vždy náramně svědčí. Nedivím se, že si Quentin získal nějakou tu důvěru k realizaci mnohem větších projektů. Jen proto, že je to dílo mistra Tarantina, se zde však plným hodnocením ohánět nehodlám. Každý režisér nějak začínal a tohle je start rozhodně vydařený, nikoli nadstandardní. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako prvotina to nie je vôbec zlé. Iste síce chýba druhá polovica filmu, ale štýl ktorý si Tarantino vytvoril sa začal rodiť práve v tejto snímke. Skvelé dialógy. Odkazy na hudbu a film. Je to vtipné, má to zápletku a aj keď to dýcha určitým amatérstvom je to film za ktorý sa rozhodne hanbiť nemusí. Osobne som spokojný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

K dispozici jsem měl šestatřicetiminutovou verzi. Už na téhle Tarantinově kratší prvotině je patrné to, co mu sedí i dnes - dlouhé scény s neustále proudícími dialogy, zajímavé, zábavné postavy a úchylnosti. I tady dokáže odkázat na zajímavé starší filmy, i tady mu ta béčkovost funguje. Jen je to necelé a celkový příběh není nijak vypiplaný. Hezká snaha. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tento nedochovaný kousek, nakonec jsem se rozhodl pro tři hvězdy. Tarantinův styl byl tehdy ještě v úplných plenkách, přesto jsou jeho zárodky jasně cítit. Film, který se dá rozhodně označit přívlastkem amatérský, doporučuju jen skalním fandům (kteří si také nejvíce užijí mnoho skrytých narážek a propojení s dalšími Quentinovými snímky - K-Billy, Aldo Ray, postava pasáka jak Samuel Jackson...) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Zachovala se jen část filmu necelých 37 minut z 69. Zbytek shořel při požáru. (galba)
  • "Je to najkomplikovanejší komediálny film, aký som natočil," povedal režisér Tarantino v rozhovore pre Charlieho Rose. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama