Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (531)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Blažený pocit z geniálneho a prakticky dokonalého filmového zážitku rýchlo zmizol a nahradila ho pachuť po zistení, že už druhýkrát som ako idiot pozeral R-kovú verziu filmu namiesto verzie UNRATED, ktorá rozvíja ešte o čosi viac tento bravúrny scenár, v ktorej dostali miesto jednej scény viac priestoru Walken a Jackson, v ktorej bolo viac kina a filmov Sonnyho Chibu a tiež viac kúpeľňovej nahoty Alabamy v podaní okúzľujúcej Patricie Arquette, ktorá si koniec koncov kradne celý film pre seba. Taktiež príde vhod (niekomu (rozumej mne) ďakovať filmovým Bohom, že sa réžie chopil Tony Scott, ktorý síce ducha Tarantinovho scenára istým spôsobom zachoval, no pretavil ho do svojej slnečnejšej vízie a krajších zajtrajškov s alternatívnym záverom. Neopakovateľná fúzia týchto dvoch velikánov a mix ich štýlov však priniesla tak sladké ovocie, že označovať True Romance za jeden z najlepších filmov vôbec (a minimálne 90. rokov) je úplne relevantné. A tiež jedna vďaka Scottovi, že hľadaním správnej herečky na rolu Alabamy strávil celý jeden rok, lebo výsledok sa rovná všetkým superlatívom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scott hodlal dokázat, že zvládne i víc, než jen hluché emoce a masivní akční sekvence, získal od Quentina Tarantina scénář k Pravdivé romanci a výsledkem jest černočerným humorem prokleštěná gangsterka. Scott se odrazil a začínal točit i slušně napsané thrillery (Nepřítel státu, Muž v ohni). Romance mezitím zkultovněla, což se není čemu divit. Tucet kvalitních herců, hodně brutální násilí.. Nezapomenu, jak si James Gandolfini něžně hází s Alabamou.. a i solidní režie, která by možná v rukou Tarantina nebyla občas se zaváháním. Úžasný je i rozhovor hereckých legend Walken-Hopper. A pochopitelně v každém záběru Patricia Arquette!! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když negr tvrdí, že nelíže kundy, tak kecá." Díky za informaci. Vlastně za informace, protože dosud jsem nic netušil o maurským původu Sicilanů, Elvisovi v podvědomí a o tom, že lhář si musí dávat pozor na 17 věcí, aby se neprozradil. To nezvládnu, takže řeknu pravdu. Krvavej scénář Quentina z Tarantinova o romanci nepochopitelně vysmátýho týpka a jeho blond boxovacího pytle se mi dost líbil. Tu geniální závěrečnou přestřelku, jméno don Coccotti a postavu sjetýho Floyda by prostě nikdo jiný nedokázal vymyslet. A líp by to dokázal natočit asi jen legendární šílený primitiv z videopůjčovny, ale nepovažuju za nutný to zjišťovat. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pravdivá romance má fakt zábavný a nabitý příběh se skvělými herci, kteří i když třeba nemají moc prostoru, tak ho využijí na maximum (Walken, Oldman, Hopper...). Tarantino se fakt se svým scénářem předvedl. I když v rámci jeho tvorby mi tam nakonec trochu neseděla ta ústřední dvojka. Je to hodně taková chlapská fantazie, kde loser získá pěknou milou zajímavou holku a ještě si užije nějakou tu akci proti zloduchům. V Tarantinově podání to rozhodně není nijak zvlášť blbý, jen prostě... Především hlavní hrdina je takový nice guy z komiksového krámu a jeho přerod v cool týpka se zdá být příliš rychlý. V Tarantinových scénářích je hromada charismatických borců, ale většinou mají něco "odžito", zatímco tady Slaterovi to nějak moc nevěřím. Celkově je však tenhle film mimořádně zábavnou a kvalitní akční jízdou. (8/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako ve snu. A ten sen byl opravdovej. A změnil naše životy na vždy..... Jako první mě napadá – ty vole, TADY ZNÁM KAŽDÝHO! A pak, že takovejhle film s jasnejma pravidlama, chlapíkem z videopůjčovny, spoustou drsnejch keců, koksu, lehkejch holek, ujetejch chlápků, okořeněnej drsným humorem a zhuleným Pittem, prostě nikdo jinej napsat nedokáže. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci zjistit, jestli policajty zajímá mrtvej pasák. 2.) Chci vidět G.Oldmana v jeho další nádherné roli padoucha. 3.) Zavzpomínat na mládí. 4.) Jsem fanda Q.Tarantina a jeho dialogů. 5.) Nevěřím, že P.Arguette může bejt nejdrsnější holkou co znám.// Takovej ten film, kdy si až do konce nejste jistí, jestli je to myšleno vážně. Vlastně ani potom! Ale hlavně: FILMOVEJ FANDA PŘEŽIJE VŠECHNO! (je fajn potkávat lidi se stejnejma zájmama!) PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Ve finální scéně se objeví čtyřletý syn Patricie Arquette. (Poker_Face)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a Detroite. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama