Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když sekretářka nebezpečného právníka Maurice Messera zjistí, že její šéf stojí za obchodem s děvčaty, zaplatí to životem. Aby pomstil její smrt, vrací se z Austrálie její bratr - tajuplný Hexer. A Scotland Yard si rázem na nedostatek práce nemůže naříkat. (Pohrobek)

Recenze (17)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení imdb nejlepší západoněmecká wallaceovka, ale podle mého názoru i takový Indický šátek je lepší. Tato byla na můj vkus příliš užvaněná. Částečně chyběli osobitější herci a napětí bylo rozmělněné, nehoustlo a negradovalo. Nicméně, závěr je překvapivý a vtipný. Silné tři nebo slabší čtyři hvězdičky. U nás běžel film pod českým názvem "Záhadný Hektor". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá wallaceovka, jež se může pyšnit krásnými ženami v účesech a kostýmech 60.let a šlapající hudbou té doby. Mix starých bondovek (sekretářka mající vše pod kontrolou, krásné ženy, ponorka, nemilosrdné vraždy, odporný padouch, pasti) a tajuplných kriminálek (tajemný mstitel, zločinci, dům padlých dívek, jenž není tím, za co je vydáván). Také tento snímek si z gotických horrorů vypůjčuje jen podzemní labyrint chodeb a střechy zahalené do kouře z komínů. Škoda, že atmosféra není strašidelnější. Na druhou stranu je však pátrání po záhadném Hektorovi a vrazích jeho sestry zábavné s občasnými vtípky anglického humoru - inspektor Higgins sklouzne ze střechy na balkon a projde pokojem s vyděšenou dívkou. Následuje ho inspektor Warren a dívka to nevydrží: ,,Ono je vás více?" ,,Ne," odpoví Warren, ,,já jsem poslední, můžete zavřit okno." ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Finále je skvělý, ale předchází tomu dost zmatek. Edgara Wallace mám solidně nakoukaného z britských krimi 1960´s a tenhle film nepochybně patří k tomu lepšímu, co se dostalo na plátno. Nebo jinak řečeno, ty britské středometrážní jsou většinou na jedno brdo a slabé. V tomto případě je kvalita zaručena asi tím, že to natočili Němci. Herecky vyvážené, hrdinové i padouchové jsou čítankoví, potěší podzemí, ponorky (přestože tohoto prvky je využito málo), mě nejvíc potěšilo obsazení pana Eddi Arenta (známého nemehla lorda Castlepoola z Vinnetoua) v postavě komorníka Finche. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nečakal od nemcov tak humorne a svižne natočenú, skoro až paródiu na Scotland Yard. Určite nedosahuje na neopakovateľné gagy skvelej českej paródie Konec agenta W4C. Ale kvalitný čb obraz i premyslené vizuálne nápady dodávaju filmu tajomnú atmosféru. Jednoduchá filmovo nenáročná akčná krimi-satira v nemeckom jazyku:-) 85% ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Vynikajici cernobila kamera, originalni detaily a predevsim stale pritomny lehoucky parodicky podton... Doporucuji. Jinak tzv Wallaceovky jsou v Nemecku velmi popularni - v obchodech lze koupit snad 8 DVD boxu, kazdy po 4 filmech... Kazdy Nemec je zna, s kymkoliv o nich lze debatovat, kazdy ma svoji oblibenou... Der Hexer patri k tem nejcasteji zminovanym. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama