Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysvětlování českého pana tlumočníka, že ta žena je Slovenka, nikoli Češka, že tihle lidé z východu jsou nevzdělaní, jak vesničani ve středověku, dokonce né lepší než zvířata mě fakt dostala. A musel jsem se tak vážného filmu opravdu velmi nahlas smát, ale po volbách v 2023 už to docela chápu. To samé si asi neužili Slováci :-D. Je to opravdu zvláštní pocit, když vidím jak velikán Atkinson nerozumí tomu, čemu já ano. Ale je asi dobře, že to Prima převedla na Rusy, protože v českém dabingu by to nedávalo smysl. Dabing je prostě často blbost, už se na něj vykašlete. Povez mu aby s tým šel do riti ... translate that please ... I'd rather not, actually. It was not very pleasant ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret se naučil plynule anglicky a loví Čechy (a Slovenku) po Paříži, která nápadně připomíná Žižkov. Reálie a britský přízvuk pařížanů jsou to jediné, co lze záměru vytknout. Jakmile se přes to přenesete, svět anglicky hovořícího města nad Seinou dokonale pohltí. Stewart Harcourt znamenitě zpracovává případ intuitivního detektiva jako protiklad sherlockovské chladné logiky: hledám-li vraha, otevřu si bistro oběti a uvidím, co mě napadne. Rowan Atkinson vládne minimalismem tak mistrně, že po čtvrthodině možná i zapomenete, že hrál stejnou roli kdysi nějaký Gabin. Doufám, že se mašinérie nezasekne na dvou filmech. Zaokrouhlí to produkce na deset? (Přinejmenším na čtyři jistě; IMDb informuje v tom smyslu, že se další dva díly nacházejí ve stádiu postprodukce...) ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první díl. Pravda, střih párkrát ujel, s čímž se svezl i soundtrack, a ze Slováků scénář udělal barbary, ale posun od klasické whodunitky k noiru tomu prospěl. Je to temnější, drsnější, děj šlape ve vyšších otáčkách. Rowan Atkinson dále rozvíjí Maigreta a jeho policejní kolegové jsou si ve svých rolích o kus jistější. Doufám, že nás ještě pár minimálně stejně kvalitních pokračování čeká. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve většině Maigretových případů (a přiznejme si, ve většině detektivních případů) se vyskytuje nějaký mrtvý muž. Tedy až na případy, kdy se to mrtvá žena. Jenže tenhle mrtvý muž je ale výjimečný tím, že je Maigretův jaksi víc než jiné mrtvoly. Maigret si ho bere osobně a pachatelům není co závidět. Jako ve většině případů. Jenže tady víc. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je možné, aby ma anglický Maigret bavil viac než francúzsky..?? Zdá sa, že je, lebo toto bola famózna detektívka! Rowan Atkinson možno typologicky do úlohy charizmatického detektíva celkom nesedí, ale herecky ho zvláda s prehľadom. (Treba vidieť v pôvodnom znení.. predabované je to minimálne o hviezdičku nižšie.) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama