Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborné spojenie romantickej komédie so športovou drámou. Bettany mi opäť raz dokázal, že postavy neistého smoliara mu sadnú ako uliate. S tým je spojené aj pekné posolstvo, a síce, že láska hory prenáša, dodáva na sebaistote a prispieva k lepším športovým výkonom. Len to s ňou treba vedieť a snažiť sa, aby potom vydržala. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Konečne logicky použitý bullet time, bohužiaľ po sľubnom, svižnom úvode (vrátane výtvarne originálne koncipovaných titulkov, podmaľovaných pôvabne chytľavým ústredným motívom skladateľa Eda Shearmura) stratí snímka švih. Zato získa na anglickej atmosfére. Tenis ma vonkoncom nezaujíma, ale tu boli scény z kurtov nasnímané dynamicky. A celé to okoreňuje herecké obsadenie v čele s netradičným (ale fungujúcim) párom Dunst/Bettany, ktorý má ťažko opísateľný vnútorný náboj. Takže v konečnom dôsledku ani neprekáža, že scenár je dopredu odhadnuteľný, pretože Kirsten so svojim kukučom (scéna v sprche) a Bettany to istia (a ak občas nestíhajú, rýchlo to z obecenstva uhrá bicyklista James McAvoy, upätý, ale férový Sam Neill a zábavný Bernard Hill v dome na strome). ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mistr golfista i mnozí další museli mít asi zatmění, když sledovali tento film. Podle mého názoru je to velmi nepovedená romantická komedie ze sportovního prostředí. Děj je velmi přihlouplý a samotné situace, které se dějí na kurtu jsou až zarážející. Dobrý nápad natočit film o Wimbledonu na pozadí milostného vzplanutí dvou tenistů se nakonec moc nepovedl. Některé hloupé situace přímo bijí do očí a vybízí k otázkám... Co je to za demenci? - přesně jak se tázal Paul Brettany před finálovým zápasem svého protivníka. To byla taky jediná chvíle pro zasmání. Skutečnost, že se tenistovi nedaří a 2x ho pokropí živá voda poté co zhlédne v davu diváku osobu, do které se zamiloval během okamžiku, je naprosto stupidní a i některé další náhody dávají pocit, že to točili neomylní a vždy happyendoví amíci. Tento film nenaplnil má očekávání a ty dvě hvězdičky jsou snad za Kirsten Dunst a originální nápad. 40% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že film odehrávající se právě v období Wimbledonu, bude jen a jen o tenisu a že laik jako jsem já, která se ještě tak dme pýchou nad původem Martiny Navrátilové, se v něm bude ztrácet. Zbytečná obava. Příběh o tom, že láska hory přenáší a že člověk je někdy down a jindy zas třeba díky té lásce up, se mohl klidně odehrávat i ve vědeckovýzkumné laboratoři ( bane, takhle to bylo mnohem lepší). Film to byl velmi milý, zvlášť v detailech: nemluvení a následné "kamarádění se " rodičů, postřelený míčkopodavač, kolega tenista, bratr, fanynky, vykutálený manažer a spoustu dalších drobností, které utvořili tak příjemný celek. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Do takové Lásky nebeské to má daleko, ale tam kde film nechytá geniální atmosféru LNka, tam boduje neskutečně povedenými tenisovými turnaji (kdyby mi Bettany tvrdil, že to skutečně hraje závodně, sežral bych mu to i s navijákem). Ústřední dvojici to navíc zatraceně sekne (ať už zvlášť a nebo pohromadě) a samozřejmě nechybí tradiční britský humor. Prostě romantická pohodička, která je podobně jako třeba Zelený svět okořeněna o atraktivní sportovní prostředí ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • V zápase, ktorý bol päťsetový, Peter Colt (Paul Bettany) prvý set prehral. Keď však komentátor po zápase opakuje výsledok, hovorí, že prvý set vyhral. (redwik)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama