Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Transvestie, hrátky s bisexualitou, fetišismus a voyaerství kombinované s pop-artem 70. let a klasickým rockenrollem, to celé v muzikálovém podání, které se tváří jako parodie béčkových sci-fi hororů. Jakýkoli děj je ale ryze podružný a obecně se dá říct, že hledat v tom nějaké složitější významy je naprostá ztráta času. Ve skutečnosti je to blbé víc, než Flash Gordon z r. 1980, a to je věru co říct. V podstatě jde o to se vyblbnout, trošku zaprovokovat, však se to tehdy promítalo jako velký hit coby půlnoční představení pro odrostlejší teenagery. Z mého pohledu to zachraňuje hudba - ne že by byla bůhvíjak špičková, ale některé melodie jsou opravdu chytlavé, taková rockenrollová hymna Meat Loafa mě dostala natolik, že jsem si ji pustil čtyřikrát za sebou. No a třetí hvězdička je za originalitu a celkovou ujetost, protože něco tak bizarního se v kinech často nevidí. Z hereckého ansámblu vyčnívá Susan Sarandon, která se myslím při natáčení skvěle bavila. Druhou takovou roli už asi v kariéře nedostala. Kdypak má herečka jejího formátu možnost navléknout se do úsporného korzetu jako holka z bordelu a hrát v takové pokleslosti? Celkový dojem: 50 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každá klasická kultovka môže zaujať každého. Nie každý, kto uzná kvality takejto kultovky, ju dokáže aj pozitívne ohodnotiť. Picture show je film, ktorý išiel úplne mimo mňa, je určený pre diametrálne odlišné publikum a ja ho nechcem zatracovať, ani spochybňovať jeho popkultúrny dosah. Taktiež nebudem fanúšikom Meata Loafa tvrdiť, že jeho hudba je strašný gýč, keď oni ho milujú a majú svoju subjektívnu pravdu. Takže hor sa na ďalší filmový kult, ktorý som ešte nevidel a uvidíme, možno zaujme viac. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jsem se jistá, že kdybych to mohla vidět v kině jako půlnoční promítání s kamarády a pivkem, neváhám s 5* ani na chvilku (hint hint, Aero a spol.). __________ [edit 14. 11. 2015] Chtěla jsem pusu, dostala jsem soulož i s happyendem. Slibuju, co jsem slíbil, a tu pátou dávám svým Otrlým idolům z Aera. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

K RHPS jsem se dostal z jednoho prostého důvodu. Příprava na Glee. A jsem velice velice rád, že mi Glee ukázalo další fantastickou věc. Rocky Horror Picture Show může zřejmě působit jako slátanina plná nejbizarnějších postaviček a nesourodých hudebních čísel, ale pro mě to byla velká jízda, oddávání se dekadenci a nevkusným vtipům, Susan Sarandon v podprdě a Timovi Currymu v.. no, taky v podprdě. Frank N Furter se řadí mezi nejzábavnější filmové postavy a Curryho kreace je jednoduše fascinující, stejně jako jeho Sweet Transvestite. Ve filmu se výborně přelévá atmosféra z čiré komedie do dráždivosti Touch-a Touch-a Touch Me se vzdychající Janet Weiss (you better wise up).. Prostě to, co mnozí filmu vyčítají já naopak vyzdvihuju. A navíc, film, na který Lorelai a Rory chodí do kina každý rok v kostýmech Magenty a Columbie prostě nemůže být špatný. Teď už se jen rozhoduju, jestli s nimi mám jít za Franka či Riff Raffa. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší než muzikál je travesty muzikál. Dílo stejně bizarní jako představa Radima Uzla v tangách, zpívajícího na mejdanu roku z Václaváku s dildem v zadku Smells Like Teen Spirit. Pokud slovo kultovní znamená, že si stisknu kule a otáčím jimi v horizontálním směru zprava doleva v pravidelném rytmu o 360 stupňů, přičemž prožívám stejnou bolest, jako při sledování takto hodnoceného díla, pak ano. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Štáb nechtěl během natáčení jedné ze scén riskovat, že by se představitel Edieho Meat Loaf při divoké jízdě na motocyklu zranil, a proto byl i se strojem tažen na transportním vozíku. (Terva)
  • V závěru filmu na konci písně "Wild and an Untamed Thing" stoupne Susan Sarandon (Janet Weiss) omylem Barry Bostwickovi (Brad Majors) ostrým podpatkem na nohu. V záběru je potom vidět Bostwickova tvář zkřivená bolestí. (Alfréda)
  • Tim Curry se původně dostavil na konkurz kvůli roli Brada. (Cherish)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama