Reklama

Reklama

Tři do páru

  • Česko Domov na konci světa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film zaznamenává životy Bobby a Jonathana, dvou přátel z dětství, kteří se potkají na předměstí školy v Ohiu. Od okamžiku, kdy se potkají, jsou Bobby a Jonathan nerozdělitelní. Pro Johnathana je nekonvenčí Bobby spojením se světem ve větším rozměru. Pro Bobbyho představuje Jonathanova rodina a především jeho matka Alice určitý druh stability, kterou sám nikdy nepoznal.V průběhu dospívání vyrůstají odděleně jen proto, aby se opět potkali v New Yorku, kde, společně s lehkomyslnou Clare, vytvoří nový druh rodiny. Nyní se však objevuje otázka: dokáží žít v podivném trojúhelníku, tak aby nebylo zničeno jejich přátelství? Film je založen na knize Michaela Cunninghama, vítěze Pulitzerovy ceny za ro-mán Hodiny, který také napsal scénář, snímek pohlíží na to, co vnímáme jako lásku, závazky a loajalitu. Zabývá se taktéž především otázkou role rodiny a ukazuje nám její pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...samozřejmě... předloha Cunnighamovi knihy je handicapem tohoto filmu, protože dosáhnout nebo jen naznačit její kvality je zřejmě nadfilmařský úkol... na druhou stranu "něco na tom filmu je"... co? milé herectví, lidské pochopení i zmatené hledání kudy a kam je bytostně blízké... ...dějově málo akční? ...akční asi jako život sám, co ještě všechno je potřeba do života vtěsnat? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Až příliš poklidně plynoucí film prakticky bez děje, či nějakých zásadních dějových zvratů, oproti knize (díky, Leničko) příběhově a především emočně zploštělý, což je vzhledem k faktu, že si scenář napsal sám autor předlohy, docela s podivem. Ale herci jsou vynikající všichni, od těch dětských, až po Farrella a obzvlášť Sissy Spacek (sakra, proč taková vynikající herečka nehraje ve více filmech?). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6,5miliónaTržby USA $1,029,872Tržby Celosvetovo $1,548,955║ Film má slušnú úroveň, v podstate je zručne natočení, nemá vyložene nudné chvíľky, hlavne prvá polovica z rôznymi haluznými prvkami je fajn, len škoda že príbeh nie je dostatočne podfarbený aby mohol vyznieť aj v nejaký silnejší dojem, takto si človek na záver položí otázku a o čom chcel vlastne dej vypovedať, čím ohúriť, okrem tej lásky dvoch chlapcov plus aby sa nepovedalo do trojky nechýba k tomu dievča. /45%/ ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku film působí jako příručka k tomu jak se správně zhulit a špatně zamilovat. Ovšem pak přijde drama, černá komedie, romance. Je to skvělý snímek o tom, jak moc sníme a kolik si toho nasníme a co pak z toho máme. Nevhodné pro konzervativce a zastánce tradičních hodnot....Michael Cunningham je mistr v takových příbězích. Předloha je lepší. Postava Ericha tu opravdu chybí, ale beatnické šedesátky, punkové sedmdesátky a vystřízlivění ze snu s příchodem AIDS v osmdesátkách zůstávají. A to je nejdůležitější. Ne snad zpověď, spíš bilance Cunninghamovy generace. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slibným úvodem mě film dost zaujal. I křehce natočená intimní scéna dvou dospívajících kluků, ale pak se začal scénář plácat ve větru. Jsou tady zajímavé charaktery, ale děj plyne příliš nevzrušeně až utahaně, jen chvilkami to zajiskří ( př. moment, kdy R. W. Pennová s dítětem odjíždí navždy a i když o tom nepadne ani slovo, všichni to vědí). Řekla bych - promarněná šance vzhledem k výbornému obsazení, ne úplně obvyklému námětu a dobře napsaným postavám. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Film produkoval herec Tom Hulce, českému publiku dobře známý jako Amadeus ve stejnojmenném snímku Amadeus (1984). (=woody=)
  • Nahé scény Colina Farrella musely být z filmu vysřiženy, protože příliš rozptylovaly obecenstvo. (Valsadora)
  • Michael Cunningham napsal scénář podle vlastní původní knihy. Autora později proslavil zejména titul "Hodiny". (=woody=)

Reklama

Reklama