Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Maras.L 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Pohrobkem, že tento film je dle mého asi nejlepším zpracováním Dumasovy předlohy. Ve srovnání se zpracováním z roku 1955 (s J. Maraisem) nebo z roku 1998 (s G. Depardieuem) vychází tahle verze určitě nejlépe. Když přemýšlím nad důvody, proč je u každého oblíbená jiná verze, vychází mi z toho jediné: každý má rád jinou část příběhu a také každé z těchto tří zpracování se zaměřuje na jiný aspekt. Film z roku 1955 je zaměřený především na první část příběhu a na úpěnlivé snaze o věrnost předloze. Ve zpracování z roku 1975 (a ve velké míře i v té z roku 1998) zase dominuje akt pomsty. Na jedné straně část příběhu, než se Dantes dostane z pevnosti If, je vmáčknuta do cca 20-ti minut. Na straně druhé je podrobná likvidace Dantesových protivníků. Já zjevně patřím do skupiny příznivců druhého z výše jmenovaných filmů, vždy se mi v tomto příběhu mnohem více líbilo osnování plánů na pomstu a pomalé ničení zrádců než sice zajímavý, leč vlastně přímočarý příběh uvěznění a přežití v nelidských podmínkách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak jsem Hrabě Monte Crista viděl zfilmovaného stokrát lépe, zajímavěji, a prostě celkově originálněji než je tato adaptace, která rozhodně není špatná, jen je to prostě průměr průměrovatý, který ničím nenadchne, ba ani hereckými výkony, v čele Richarda Chamberlaina. Proto jsem se ani na další jeho filmy nechystal. Možná vypadá na zajímavého herce, ale přitom se nestačím divit, jak je to všecko i s ním průměrné. Hrabě Monte Cristo na jiný ale přesto naprosto stejný způsob, tak trošku o ničem. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Sice tenhlemistrovský kousek má trochu dál k předloze Dumasově, tak se mi moc a to že dost líbí. Věčně sebesama hledající Edmont Dantes, výborné dialogy a ten konec. Páni, to je moje gusto. Edmont nežije, zemřel dávno v pevnosti d'If. Hodně tomu pomáhá původní český dabing s Miroslavem Moravcem. "Mondego! Danglars! Caderouse! Vilfore!" ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zo štyroch adaptácií, ktoré som mal možnosť zhliadnuť, je práve táto najlepšia a vďaka Chamberlainovi aj najpamätnejšia. A hoci bol Dumas Francúz, je paradoxné a pre Francúzov iste skľučujúce, že najlepšie sa ho podarilo stvárniť na britskom striebornom plátne. A Chamberlain je zasa najlepším Monte Christom, aj keď aj Marais bol dobrý. Príbeh má solídne tempo, dejový spád a vďaka príjemnej stopáži sa viac než statočne vyhýba ukecanejším a nudnejším pasážam. Je síce pravda, že prvú polovicu (vo väzení a na úteku) som si užíval viac ako tú druhú, ale je to tak v každej adaptácii. O herecké výkony sa stará skvostné svetové obsadenie (zamaskovaného Howarda bolo relatívne ťažko spoznať), na ktoré sa dá spoľahnúť. Na to, že ide "iba" o televízne spracovanie, pôsobivé. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to těžké, velmi těžké, ztvárnit hraběte Monte Christo po megahvězdě 40-50 let Jeanu MARAISOVI. To by se herec mohl roztrhat, ale takového charisma, jakým byl obdařen J.Marais, těžko může dostihnout natož předstihnout ! Přesto bych tomuto filmu dala 4 *, protože režisér nekopíroval, udělal to trochu jinak, ikdyž otázkou zůstává, zda šťastně. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama