Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hrabě. Charismatický Chamberlain a neméně perfektní hlas Miroslava Moravce. A když hlavní hrdina opakuje jména těch, kteří ho poslali do pevnosti IF, Caderus, Danglár, Mondego, Villfor, mám vždy husinu. A k tomu ještě ten uhrančivý pohled. Pomsta je sladká a Monte Christo si ji vychutnal až do konce. Bohužel konec nebyl až tak šťastný, protože Mercedes se k němu nevrátila. 85% ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

I když snímek není tolik rozsáhlý jako Dumasův román, a několik postav i chybí verze s R. Chamberlainem je mi ze všech filmových zpracování nejbližší. Každý určitě zná příběh o odvaze, odhodlání a pomstě E. Dantese, kterému díky lsti nebylo dovoleno oženit se a strávil dlouhá léta zavřený na proslulé pevnosti If... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Postupem času jsem přišel na to, že výrazné zkrácení příběhu jenom prospělo. Zatčení sice přichází poměrně brzy, ovšem nepůsobí to jinak nepatřičně. Jinak film po celou dobu neztrácí spád, působí drsně, atmosféricky a romanticky zároveň a všichni představitelé jsou dokonalí (z Richarda Chamberlaina s hlasem Miroslava Moravce jsem měl v dětství málem osypky). Zajímavé je, že jakmile se u nějaké filmové adaptace Dumase objeví Chamberlain, půjde o nejlepší zpracování. 95%. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Natočiť Dumasovu klasiku do 98 minútového filmu (v USA možno vidieť 119 minútovú verziu) nie je ľahká záležitosť a to určite spoznali aj tvorcovia tohto filmu. Prvá časť pŕibehu, ktorá nám predstaví Edmonta Dantesa a následne sa zaoberá scénami vo väzenskej pevnosti, funguje ešte celkom dobre, ale druhá časť príbehu, ktorá sa zameriava na jeho pomstu, už trpí krátkou stopážou a väčšina známych vecí z knihy je tým pádom príliš uponáhlaná a chýba jej filmová iskra. Richard Chamberlain ale zachraňuje, čo môže. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Televízny film natočený v lacných kulisách, ktorý z rýchlika vyrozpráva rozsiahly príbeh, avšak na úkor kvality rozprávania, plynulému rozvoju deja, hlbšieho objasnenia (či zvýraznenia) pohnútok pomsty, či jej samotná realizácia. Malý priestor je venovaný aj jednotlivým postavám. Takýto rozsiahly a veľkolepý román sa skrátka nedá sfilmovať do ani nie dvojhodinového snímku niekde v štúdiu. Teda, dá sa, no pôsobí smiešne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama