Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl jsi mě zabít škrabkou na brambory?" Mám rád akční rychlovky, při kterých má pravdu ten, kdo má větší obvod bicepsů. Takže Vaughn. Ano, až tak jednoduché to je, ale mě vždycky potěší, když vidím, jak korupce, hazard, násilí a prodej drog mizí z ulic mávnutím kouzelného proutku. Tedy spíš dřevěného hranolu, ale kdo by hleděl na detaily. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rock sa snaží obnoviť slávu klasických akčných nárezov v štýle Schwarzeneggera z osemdesiatych rokov. Svojou postavou síce Arnieho nedobieha, no myslím, že výberom žánru, akčnou nadupanosťou a takisto príjemnejším herectvom sa mu to určite darí! A jeho filmom budem len rád, len keby ostal v podobnom žánri. 80%. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tenhle kráčející maník mne nezklamal. Čekal jsem oddechovou bezmyšlenkovitou zábavu a to mi pan Rock stoprocentně splnil. Naprostá bezduchá mlátička, která má koule a pěkně odsýpá. Místy jsou tu sice zbytečná místa, ale naštěstí netrvají dlouho, i když akce by mohlo být o trochu více, protože jak celý konflikt ve filmu začne, tak rychle i skončí a já jako srávný chlap nestihnu dožehlit prádlo. (7/10) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nabušený zelený mozek Chris Vaughn (který už zeleným mozkem není) se vrací zpět do rodného města. To se ale za těch pár let změnilo k nepoznání a místo pily, která kdysi bývala hlavním příjmem města, se teď o ekonomiku stará kasino. Kromě hazardu se v něm dá sehnat alkohol, drogy a prevíti všeho druhu, z čehož má hlavní hrdina samozřejmě radost. A aby toho na chudáka Chrise nebylo málo, jedna z polonahých tanečnic je jeho bývalá kamarádka, která se - jak jistě tušíte - brzy stane jeho přítelkyní. Ale jedeme dál... Místní šerif je zkorumpovanej hajzl, takže se zelený mozek rozhodna kandidovat na jeho místo a (počkejte si) vyhraje. Překvapení? To si pište, obzvlášť, když ohlasí kandidaturu ještě v soudní síni, kde ho právě soudili za roztřískání kasina a fyzické napadení několika členů ochranky. Ale jak jsem řekla, vyhraje, a spolu se svým kladným kolegou, napravenou přítelkyní a zdrženlivou rodinou (nikdo další s ním není, všechny policisty totiž vyházel se starým šerifem) bojuje proti zloduchům z kasina a město mu postupně začíná fandit. Co na tom, že vypadá jako uprchlý trestanec? Co na tom, že jsou jeho vyšetřovací metody na míle vzdálené zákonu, kterým se pořád tak roztomile ohání? Člověk nepřestává žasnout, co všechno je v té Americe "možné".;-) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Odstřihněte titulky a zbyde 65 minut filmu - to už je skoro jako epizoda Walker Texas Rangera! Jenže... A to je ono. Je tady to jenže, které s pomocí kvalitní rockové hudby překvěpivě dynamicky plyne a nestaví fyzické a logické zákony zcela na hlavu. Dokonce i důvody, proč se zase jedna obrovská kupa svalů vydá do boje proti po zuby ozbrojeným záporňákům, je překvapivě originální. Nikdo mu neumřel! Není koho mstít a přece jenom pomstí všechny. Skála a kláda. Ruku v ruce. No, ale nečekejte zázraky. Pořád je to starý "dobrý" akčňák, který čekáte. [leden 2006] ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Protože ve filmu hrají klíčovou roli fyzické střety hlavního hrdiny s jeho osudovým protivníkem Jayem Hamiltonem, bylo důležité obsadit do této role herce, odpovídajícího silou a schopnostmi Dwayneu Johnsonovi (Chris Vaughn). Ideální volbou se ukázal být Neal McDonough, který si v mládí vytrénoval fyzičku coby hvězda baseballového týmu Syracuse University. (duklak2)
  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama