Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (342)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +český dabing, dobré fórky -řidký (i když Garfieldovský) příběh, ubohej záporák a zápletka/// Tak nějak se to s ocasem v tlamě a vyvaleným pupkem dalo přežít. Některé dobré fórky a parádní scény výtečně pobavily. Samotný děj už však méně, protože je na úrovni toho tupýho psa na řetězu. Čekáte kdy se utrhne a začne mela, ale ono poříd nic, spiše je to infantilnější a celé nějak otravnější. A ve výsledku je z toho další variace na téma psy, kočky a myši a jejich svět. Takže jestliže máte rádi Garfielda, tak si raději zapněte místo tohoto snímku jeho kreslenou verzi./// Celkem 54%/// ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

V rukách kuriózního režiséra Petera Hewitta se trojrozměrný animovaný kocour stal ve shodě se svou sebestředností jediným smyslem celého filmu. Nejde o nic jiného než o exhibici technicky dokonale zpracovaného ne-tvora, který jakoby náhodou právě prožívá své dvojrozměrné dobrodružství v dutém světě, jehož dvounozí obyvatelé každým svým výstupem přesvědčují o své zbytečnosti. Jako by se to všechno zdálo v té velké oranžové hlavě a utvrzovalo jejího nositele, že jde vždy a všude jen o něj. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Měl bych být objektivní, ale to by filmového Garfielda o moc výš neposadilo - i jako komedie pro rodiny s malými dětmi je to totiž jedna z těch slaboduchých "hups... bouch bác rozplesk" záležitostí, kterých jsme viděli mraky. Jo, pravda, vožtomilí pejsánci v nich nehopkali na "Blekajdpís", ale co to je za pozitivum, že?:) Prostě originalitu nebo nedej bože něco neprvoplánovitého abyste tu pohledali. A samozřejmě to nemá absolutně nic společného s legendárním comicsem:P Bill Murray to v Zombielandu vystihl naprosto přesně... Nicméně ať se mi to zdá jaké chce, respekt vůči dabérskému výkonu Vladimíra Čecha. 40% ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Další z mých srdcovek!! Garfield je můj nejoblíbenější seriálový hrdina a jeho vstup na stříbrné plátno jsem hodně očekával a i když jsem nasadil laťku vysoko tak jsem byl přímo uchvácen. Garfield byl prostě kouzelný, nechyběly mu žádné jeho typické vlastnosti a dubbing Vladimíra Čecha mu dodal to pravé ořechové. Zkrátka úžasný film. Odpočinková zábava se vším všudy!! ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Nechutné znásilnění původního stripu, překroucení všech postav a to celé zabalené do hloupoučkého děje. Především jsem vůbec nepochopil, proč Liz vůbec dává Jonovi, který má ke všemu kočku, psa. Dál se radši nebudu ani rozepisovat. Každopádně, dávám 1*, 1/2 za Garfielda, který na začátku má pár aspoň trochu ironických hlášek, a 1/2 za Jennifer Love Hewitt. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Poprvé se kocour Garfield objevil v novinovém stripu Jima Davise 19. června 1978. V čase vzniku tohoto filmu se objevoval ve 2 570 novinách po celém světě a denně jej četlo přibližně 263 milionů lidí. (imro)
  • Námět pro film pochází z komiksu a z televizního speciálu ze začátku 80. let, v němž se kocour vydá na záchranu Odieho uneseného pohodným. (imro)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama