Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (341)

tomeek odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se mohlo stát, že líný a cynický kocour z komiksu se změnil v ukecaného a hyperaktivního dementa... Jim Davis dostal asi velice dobře zaplaceno za to, že z Garfielda udělali pravý opak komiksové postavy. Až na to žrádlo. Ani jsem to neviděl do konce. Strašný shit. Podepisuju se pod Galadriel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa v roku 2020 na film z roku 2004 s animovanou postavou zasadenou do reálneho prostredia je už bizarný zážitok. Triky v Garfieldovi zostarli, ako keby táto postava ani nebola súčasťou prostredia, viď tohtoročné Cats. Ale dobre, to sa dá odpustiť. Nič iné sa už ale v tomto krátkom dielku odpustiť nedá. Rozhodnutie urobiť projekt Garfield ako záležitosť pre deti je tak od veci, ako keby Simpsonovci vo filme cielili na desaťročné publikum a nemohla by tam byť krčma U Očka ani jej panoptikum. Garfield musí spoznať hodnotu priateľstva, vykonať pre to nejakú tú činnosť v rozpore s vlastnou lenivosťou a na konci si zaspievať, že aj tak je pupkom sveta, aby to bolo celé od veci scénou aj zakončené. ()

Reklama

kombajn 

všechny recenze uživatele

Zklamání to je pro všechny fandy, nicméně ten film není zase tak špatný. Pevně věřím v to, že hlas Vladímíra Čecha padne tomuto kocourovi PODSTATNĚ lépe než nevýrazný Bill Murray. Problém je ovšem taky v grafickém zpracování. Po filmech jako Shrek, Stuart Little nebo Final Fantasy by člověk nečekal, že tvůrci půjdou o několik let zpátky. Kocour vypadá jako by se autoři nemohli rozhodnout, zda chtějí točit klasický film nebo comics. Každopádně je to dost nepřirozené. Stejně jako taneční čísla ve filmu. Když vezmu v úvahu, že i s imi dokázali autoři nastavit tuto kaši jen na 85 minut, pak je to fakt dost slabé. Více ironie by Garfieldovi neuškodilo, myslím že tento film měl být daleko víc zaměřený na starší diváky. Takže suma sumárum: nevýrazná kaše, zklamání, ale snad jako rodinný film neurazí ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, že pri iných adaptáciách komixov sa ľudia rozplývajú, len chudák Garfield si to tu poriadne zlizol. Komixovým Garfieldom moc "poškvrnený" nie som, takže jeho filmové spracovanie mi nevadilo a vynikajúco som sa na tomto nenažratom tlsťochovi bavil. Peter Marcin mu v slovenskej mutácii prepožičal perfektný hlas, takže deti filmového Garfielda (a jeho kamošov milujú) aj s jeho zápormi a ja mu na protest proti podpriemernému hodnoteniu tu na csfd dávam za plný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vypasený oranžový kocour musel dříve či později vzít útokem také plátna kin, berme to jako nevyvratitelný fakt. Otázkou bylo, jak moc Davisovým komiksovým stripům ublíží (ne)zodpovědná péče velkého hollywoodského studia. Hodně, strašně moc, až to rve srdce. Komiksy jsou krátké, zpravidla skvěle vypointované a rozhodně ne určené primárně dětem. Film je sice taky krátký (jinými slovy ukoukatelný), jenže ani trochu vtipný a ukojující potřeby pouze těch nejmenších. Z tohoto důvodu mě nejvíce pobavil titulek před samotným filmem: „tento film není vhodný pro děti do 12 let“. Pro koho jiného proboha? Nebo jsem snad špatně viděl? Bylo tam „tento film není vhodný pro osoby starší 12 let“? Některé rodiče možná pohoršoval dojem Jennifer Lowe Hewitt, tedy dojem, že má pěkné nohy a musí nám je co nejvíce ukazovat. Ne, nemá a ne, nemusí. Malou náplastí na všechno to infantilní křepčení, nicméně náplastí, kterou si vychutná jenom těch několik šťastlivců, kteří viděli originál (ačkoliv šťastlivec není nikdo, kdo se na Garfielda dobrovolně podívá, ale nezabíhejme do přílišných detailů), prostě malou náplastí je hlas Billa Murraye. Ten jakž takž pochopil podstatu Davisových komiksů a poslouchat jeho sarkastický komentář je mnohem příjemnější než pozorovat mizernou práci animátorů (ve filmu je tolik scén, kdy Garfielda někdo někam přenáší a ani v jedné z nich nedokázali zkorigovat digitálního požírače lasagní s rukama „přenašeče“). Jinou pozitivní hodnotu se mi na této pestrobarevné křeči vysledovat nepodařilo, ale děcka si to užijí, o tom žádná. 35% Zajímavé komentáře: oli.G, mustafa, maarv, FunTom ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy je Garfield (Bill Murray) vyhozen z domu, mají malá dvířka zelenou barvu a jsou neprůhledná. V ostatní záběrech jsou černá a průhledná. (dydy79)
  • Námět pro film pochází z komiksu a z televizního speciálu ze začátku 80. let, v němž se kocour vydá na záchranu Odieho uneseného pohodným. (imro)
  • Pri naháňačke na nádraží má Odie v jednom zábere elektrický obojok, potom nie a v ďalšom zábere ho má opäť na krku. (ČSFD)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno