Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jaj, tak tohle mě úplně minulo. Možná za to můžou přehnaná očekávání, ale tu třetí hvězdu dávám hlavně z úcty k hereckým hvězdám. Taky by bezpochyby bylo lepší, kdybych film viděla v originále a vyhnula se dabingu, ale nebylo na výběr. Strašně mě rušila hudba, zvlášť ten saxofon mi dral nervy, vůbec mi tam neseděl. Zápletka mi přišla přitažená za vlasy, ale budiž. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka sama o sobě, bravurně natočená, s hollywoodskými hvězdami první velikosti a mlaďoulinkým Piercem Brosnanem v asi tak 5 vteřinové miniroličce. Viděla jsem mockrát, důvěrně tomuto dílu z filmové hollywoodské minisérie říkáme Taylorka v koupací čepici. Teď při posledním sledování jsem se dokonce i smála, protože jsem v tom viděla předobraz Vražd v Midsomeru: skrznaskrz britské panské sídlo, SPOLEK:-), venkovská slavnost s obvyklými kratochvílemi, večer s odhrnující se větvičkou a slídivou kamerou, lidský příběh....Jenom ta Angela Lansbury se mi moc nelíbila, slečna Marplová mi v knížkách připadá sice stejně pronikavá a umíněná, ale přece jen trošku dál od hranice protivnosti Jessiky Fletcherové. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som rád čítal diela Agathy Christie. Paradoxne som nikdy neobľuboval filmy nakrútené podľa jej predlôh. Počnúc Vraždou v Orient exprese a končiac dnešným Rozbitým zrkadlom. Jednak David Suchet a Angela Landsbury nezodpovedajú mojim predstavám vytvoreným pri čítaní jej detektívok a tiež naftalínovosť, ktorú je cítiť z týchto predčasne zostarnutých filmov. Tvorcovia sa príliš snažili vtlačiť do filmov atmosféru starej dobrej Anglie, čím vytvorili staré a nie príliš dobré filmy, pri ktorých sa výrazne nudím. A tak ma z Rozbitého zrkadla zaujala iba nezvyčajne rozsiahla zbierka známych hercov a herečiek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Guy Hamilton měl zůstat u Bonda a Pohřbů v Berlíně, kde se násilně netlačí na pilu, aby to jako bylo jó vtipné. Angela Lansbury hraje Marplovou tak neskutečně, že v jejím podání jde o otravnou a protivnou ženskou, která všechno ví, všechno zná, takže by s ní za běžných okolností už většina vesnice nemluvila a všichni ji z duše nenáviděli. Zbytečně rozvleklý úvod - než dojde k vraždě, protrpíme 30 minut vesnické zábavy -, kde jediným osvěžením jsou vtipné špílce mezi oběma herečkami a mezi producentem a režisérem, podobně vytříbené a vtipné dialogy už pak ale ve filmu chybějí a opět - když chce udělat vtip Marplová, je to spíše k uzoufání. Samotný příběh nemá moc co nabídnout, takže je roztahaný, jak jen to jde. Anglické venkovské prostředí a ty kamenné domy a zámek jsou sice fajn, ale ta dryáčnickost celého pojetí, to nucené ha ha ha a podejme to vesele, to všechno shazuje celý film k nekoukatelnosti a nudě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dělat slečna Marpleová v Miami u CSI, zavřou všechny ty zbytečné laboratoře a Horatio jde krmit racky k molu.. Klasicky vystavěný detektivní příběh, kdy všichni jsou podezřelí, všichni mají nějaký motiv a vám je jasné, že vrahem bude ten, od kterého to nejméně čekáte a že k jeho odhalení povede rozklíčování zdánlivě nedůležitých náznaků. Hamilton si k úspěchu pomáhá konverzační lehkostí i královským obsazením. Jen si vezměte, K.Novak jako americká moviestar mdlého rozumu, R.Hudson s trefným srovnáním práce režiséra a producenta či třeba decentně okoralá E.Taylor. Ku prospěchu věci bylo i to, že policejní šakalík E.Fox dostal více prostoru, než obludně zmalovaná Jessica Fletcher. Ta si naštěstí v úvodu zranila nohu a tak mohla doma jen štrikovat, zahradničit či mít vlhké sny o vikáři a pak tam na konci vkráčet s odhalením, že by z něj i Columbo spolkl doutník.. „Zkurvenej Scotland Yard!“ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama