Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglická spisovateľka Agatha Christie napísala v roku 1962 detektívny román "Rozbité zrkadlo" (The Mirror Crack´d from Side to Side). Nedávno som si ho prečítal. Je to jeden z príbehov, v ktorých sa do objasnenia zločinu aktívne zapojí slečna Marpleová. Do obce St. Mary Mead sa prisťahuje slávna americká herečka Marina Greggová so svojim manželom Jasonom Ruddom. Zdá sa, že sa ju niekto pokúša zabiť. V jej okolí sú zavraždení dvaja ľudia. Slečna Marpleová sa pokúsi vyriešiť tento prípad. Táto literárna predloha sa dočkala viacerých filmových spracovaní. Ako prvú som si pozrel adaptáciu z roku 1980, ktorú natočil režisér Guy Hamilton. Postavu slečny Marpleovej stvárnila herečka Angela Lansbury, ktorú si väčšina divákov pamätá predovšetkým ako Jessicu Fletcherovú z televízneho seriálu "To je vražda, napísala". Mne však hodne zapasovala aj ako slečna Jane Marpleová. **** ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

,,Přemýšlela jsem...'' ,,To musel bejt zážitek!'' Sice mi slečna Marplová připomíná nějakou osobu trochu vyšinutou, ale přemýšlet, to jí jde! S tolika skvělými herci na plátně je radost sledovat příjemnou zápletku s opravdu nečekaným koncem. Nemám sice v lásce tuto paní v důchodu, ale zde ji naštěstí zastínili ostatní, mohla jsem tedy jen sledovat její myšlenkové pochody při spánku. A děkuji českým dabérům, že se alespoň pro tentokrát snažili! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost zajímavá verze jednoho z nejlepších případů slečny Marplové. Má výborný a hlavně napínavý příběh, který Agatha opět skvěle promyslela. Musím ale říct, ře nová verze s Julii Mckenzie se mi líbí ještě o něco víc. Film je velmi zajímavě zpracován. Tvůrci příběh pojali hodně jako drama o nešťastné ženě a také jako příjemnou komedii. Čím víc se to ale blíží ke konci, tím se stává působivější i dost dobrá atmosféra. Angela Lansbury se do role zvídavé stařenky hodí naprosto skvěle. Ale na druhou stranu jsem rád, že natočila jen tenhle film, protože nejlepší představitelkou rozhodně není. Ale v roli byla celou dobu sympatická. Ostatní slavní a hvězdní herci byli výborní, Elizabeth Taylor svou roli opět mistrovsky zahrála, jako vždy. Skvěle jí sekundovala Kim Novak. Jen mi opět vadila Geraldine Chaplin a byl jsem fakt hrozně rád, že jí potom oddělali. Jinak ve filmu najdeme i pár roztomilých scén a výborných vtipů. A finále je pořádně napínavé. Já jsem spokojen, ale mohlo to být lepší. 85%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se díváte na detektivku a myslíte si, že jste o pár kroků před samotným autorem a že naprosto přesně víte, kdo je vrah? Tak tohle se stalo mně u tohohle snímku. Pořád jsem si myslel, že ten příběh je tak prosťoučký, tak průhledný… no zkrátka ještě deset minut před koncem jsem byl ochoten vsadit boty na to, že vím, kdo je vrah. Ale pak stačí pět minut a mně došlo, že bych neměl jak jít zítra do školy… :-) Agatha Cristie byla opravdu mazaná dáma. A takový je i tenhle film - mazaný a dokonale obsazený. Elizabeth Taylor zkrátka byla pravá hollywoodská ikona, Kim Novak jí byla skvělou oponentkou a Angele Lansbury prostě sedí role dam v letech, kterým to pálí. K tomu si připočtěte excelentní český dabing a dostanete opravdu povedenou detektivku. 90 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem režisér a když budu chtít třicet klokanů, co studovali na Harvardu, ty je prostě někde seženeš." Natáčet film je prostě fuška a rozmary producenta, režiséra i hereček byly velmi zábavné. Horší to bylo s mrtvolou, jejíž smrt nikoho příliš nevzrušila a najít toho nejnepravděpodobnějšího vraha nebylo nijak zvlášť těžké. Mě to tedy celkem bavilo, ale nemám v lásce bystré důchodkyně, které určují detektivům kriminalistické verze a směr jejich vyšetřování. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama