Reklama

Reklama

Kapitánka Sara Bellaïcheová z toulouského protidrogového oddělení vyšetřuje akci pašeráků drog spojenou s vraždou dvou teenagerů, kterou vyšetřuje Richard Cross z pařížské kriminálky. Navzdory svým diametrálně odlišným metodám musejí Sara a Richard spolupracovat, aby našli vraha a zastavili krvavou pašeráckou jízdu. Čeká je závod s časem na silnicích Španělska a Francie. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po Rogue City/Bronxu přichází Marchal s další drsnou gangsterkou. Tentokrát se sice nedočkáme zkorumpovaných policajtů a války gangů na francouzském pobřeží a prim hrají drogy, ovšem na zábavnosti to nijak neubírá a to i přesto, že je Overdose roztříštěnější a méně drží pohromadě. Akce opět není mnoho, ale je jí o trošku víc než v předchozím Marchalově kousku a když už na ní dojde, je velmi solidní a ty dvě hodinky utečou jako voda...70% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Od filmů a seriálů podepsaných scenáristicky a režijně O. Marchalem očekávám drsné policejní thrillery/gangsterky, ze kterých čiší autorovy osobní zkušenosti, perfektně zvládnuté řemeslo a překvapivé (nekompromisní) pointy. Dostalo se mi toho všeho v Overdose? Samozřejmě. Je mi dost líto, že se z Marchalovy tvorby v našich kinech hrála pouze Válka policajtů. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal nezvykne sklamať. Toto je jeho žáner, toto sú jeho príbehy zo špinavého prostredia, hoci tento kúsok nebude jeho top dielom. Zachované však boli slušné akčné scény a cítiť z toho tú "francúzskosť". Ako? Zaujímavá by totiž bola kvízová otázka. Predstavte si vyšetrovateľku pochádzajúcu z Maroka, druhého vyšetrovateľa s menom Assaad a pár policajných kolegov afrického pôvodu. Akej národnosti sú? Odpoveď nemôže byť jednoznačnejšia. Veď to sú jasní Francúzi! Francúzi 21. storočia. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Marchal snad nikdy nešlápne vedle! On totiž díky své zkušenosti u policejních jednotek ví, jak to celé pod pokličkou funguje. No a kvůli tomu jeho filmy mají nezaměnitelný rukopis a šmrnc. Tentokrát nás diváky při sledování Předávkování přesunul i do španělského prostředí. Overdose sází na velice kontrastující charaktery (hlavního padoucha perfektně ztvárnil Alberto Amann, jehož můžete znát coby Pacho Herreru z Narcos) a naturalistické vyznění (to mají Francouzi v malíku). Dojde na drsné scény, sex a kvalitní přestřelky (zejména ta v autě snese nejpřísnější měřítka). Jinak příběhově film nemá čím překvapit, nenabízí moc zvratů. Na druhou stranu, tempo je víc než slušné a na konci se všechny linky uzavřou, za což palec nahoru. Jo, detektivky ze země galského kohouta můžu. Za mě dávám poctivých 7,5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu si zhnuseně říkám, že svět je vskutku špinavé, neradostné, ba hnusné místo. Hnusná je Francie, hnusné je Katalánsko (a hnusné je tedy i Španělsko), hnusný je Maghreb a hnusné je to určitě i všude jinde, i když to už film neukazuje. Hnusní jsou většinou i lidé, kteří tam žijí. Hnusní jsou samozřejmě gangsteři, vymatlaná amorální hovada, která zabíjejí se stejnou samozřejmostí, s jakou běžný občan třeba chodí do fachy, hnusní jsou většinou i poliši, kteří jsou většinou na první pohled od gangsterů k nerozeznání. Všichni se s oblibou oblékají do černé kůže, čumí drsně a mají drsné hlášky, vypadají nemytě, mastně až zapařeně a jsou všichni více nebo méně přičmoudlí, takže většinou ani není jasné, kdo je vlastně Francouz, kdo Katalánec, kdo Arabák a kdo Cigoš. Jen negři jsou jasní, to je jasné. Jo a hnusná je i ta francouzská hatmatilka, do které přiblblí tvůrci nadabovali všechny dialogy v arabštině a katalánštině, protože většina Francouzů nejspíš nezvládne přečíst pár titulků. Tak to jsou asi hlavní dojmy, které jsem si z filmu odnesl. Francouzské kriminálky jsem míval vždycky rád, ale tahle mi bohužel přišla příliš stylizovaná a scénáristicky i herecky průměrná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama