Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Cristiena 

všechny recenze uživatele

Spokojenému a sebevědomému Nickovi naruší příjezd manželů Bellových rovnováhu, která doteď byla jeho nedílnou součástí v osobním i profesním životě.Russellem, chlápkem, který neumí projevovat emoce, se cítí ohrožený na postu nejlepšího leteckého dispečera, a jediná noc s jeho ženou Mary naruší jeho idilické manželství.Celkem zajímavý námět, film obsahuje i vtipné scénky, ale těch je tu pomálu, atraktivní prostředí přistávací plochy, jenom to zpracování (i přes ta slavná jména) je poněkud pokulhávající a děj je strašně předvídatelný. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně neuchopitelné, rozpačité, dlouho jsem netušila, co si o tom myslet, o co se filmaři vlastně snažili. Byl to mix komedie, thrilleru, drama a já nevím čeho všeho ještě. Ale důležité je, že ani jeden žánr nebyl v žádné scéně svou čistou podobou. Například komedie - bohužel jsem nenašla nic, co by mě přimělo k i jen ledabylému úsměvu, spíš jsem si říkala, ať už se to všechno konečně vybarví. Buď to měli udělat celé vážnější nebo zapracovat na dialozích, scénáři obecně (ten stál za starou belu) a hlavně teda přidat vtip, jinak je to naprosto sterilní příběh. Nebyl mi sympatický ani jeden hrdina. Angelina Jolie tady byla jaksi oteklá a vypadala spíš jak kdyby ji vytáhli z nějaké stodoly a navlíkli jí do šatů pro ku*vu. Thornton hrál zádumčivého tajuplného poloindiána a taky tak nečitelný zůstal i do samého konce. Jediné co mě překvapilo pozitivně, byla Cate Blanchett. Zezačátku jsem ji vůbec nepoznala, ale jinak hrála klasicky dobře. Trochu nechápu, že film s tolika dobrými herci má tak ubohý děj. Přitom prostředí kontrolorů letového provozu, kde se ti maníci starají, aby se letadla ve vzduchu nesrazila a všechny v pořádku a včas usedly na runway je plné napětí, stresu a příležitostí, které ale tenhle film vzal, smuchlal je a hodil do kanálu. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Super film s mým snad nejoblíbenějším hercem Johnem Cusackem v hlavní roli. Film jsem viděl podruhé, a znovu to byl super zážitek. John Cusack zde svým ztvárněným leteckého kontrolora Nicka prostě vyniká a já si to právě díky němu parádně užil. Navíc dostal skvělého protihráče v podání brilantního Billyho Boba Thorntona. A k tomu sexy svůdná Angelina Jolie. A navíc vtipný děj z neotřelého a originálního prostředí. To je prostě film, který jsem si vychutnal a ještě mnohokrát vychutnám. Možná jsem ovlivněn účastí Johna Cusacka v tomhle filmu, ale nemohu jinak, než dát maximální hodnocení. Tohle je prostě můj oblíbený film a rád si ho kdykoliv užiju znovu. ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná komédia, pri ktorej som sa párkrat pousmial, a to je asi tak všetko. K tomu prispel nie moc dobrý a niekedy nudný scenár a John Cusack v hlavnej úlohe, ktorý sa do komédií moc nehodí a očividne sa mu ani moc nechcelo hrať. Zvyšok hercov je fajn, hlavne Billy Bob Thorton je v roli najväčšieho frajera veľmi dobrý. Škoda len toho scenáru... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem vždy toužil být letovým dispečerem, tak mám k tomuto filmu slabost, neboť je pravděpodobně jediný, který se odehrává v prostředí navigačního střediska. Doporučuji si prohlédnout když ne naživo, tak alespoň na obrázcích, jak celé středisko nejen v Americe vypadá, film pak získává co se týče humoru. A tedy upřímně nechápu, jak tento film může mít pod 60%, Thornton zde hraje na výbornou a až na místy upadající scénář a nepřesvědčivého Cusacka mě Runway zaujala. 75% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama