Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Cristiena 

všechny recenze uživatele

Spokojenému a sebevědomému Nickovi naruší příjezd manželů Bellových rovnováhu, která doteď byla jeho nedílnou součástí v osobním i profesním životě.Russellem, chlápkem, který neumí projevovat emoce, se cítí ohrožený na postu nejlepšího leteckého dispečera, a jediná noc s jeho ženou Mary naruší jeho idilické manželství.Celkem zajímavý námět, film obsahuje i vtipné scénky, ale těch je tu pomálu, atraktivní prostředí přistávací plochy, jenom to zpracování (i přes ta slavná jména) je poněkud pokulhávající a děj je strašně předvídatelný. ()

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Dobré, překvapivě dobré.... Když pominu fakt, že snímky z prostředí leteckého provozu pro mě mají nezaměnitelné kouzlo(a téměř vždy jednu hvězdičku navíc). Lačné ženské oko potěšil pohled na dva velice přitažlivé mužské. Plus tradičně dobrá Cate(I když na jejím a Angelinině místě by mohla být prakticky jakákoliv herečka). Nechápu, proč to má v popisku ,,komedie", rozhodně se nedá říct, že jsem se u toho válela smíchy. Na druhou stranu se mi vážnější tón filmu zamlouval. Pěkně odsýpal a příjemně gradoval a nebýt toho ,,uzpívaného" konce, dala bych hvězdiček i pět. ()

Reklama

nash 

všechny recenze uživatele

No tak asi takhle: první polovina není špatná, byla to docela zábava, ale potom začal Newell s takovou neslanou nemastnou psychologií postav, že tím de facto zkazil celý film. Angelina Jolie je fakt kočka, John Cusack si myslí že je nejlepší na světě a z tohohle omylu ho potom vyvede Billy Bob Thornton. Cusack v tomhle filmu zahrál podle mě opravdu velmi dobře, thornton byl klasicky výborný. No a scéna s turbulencemi je docela hustá. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že tento film ukazuje něco zajímavého. Až dotedka si pamatuji nezapomenutelný závod, kdy si dva kluci kluci, tedy Nick a Russel, dokazují, kdo z nich řídí lépe a nebezpečnějic. Při první jízdě je Nick naprosto šokován, tak přichází on za volant a Russel při tom strašném ruchu motorů usne. Skvěle rozehraný film, kdo z nich je lepší. Film o povyšování a době, kdy si člověk musí uvědomit, že ne ve všem je nejlepší. Na film jsem nezapomněl ani po dvou letech, ale přesto si vzpomínám, že mě poměrně nudil. Proto dávám pouze tři hvězdičky. ()

July 

všechny recenze uživatele

Povolání letového dispečera jsem obdivovala zhruba od doby, kdy jsem četla Haileyho Letiště (proto mě docela naštvalo, když ve filmové verzi vypustili dispečera Keithe :-)). Bláznivá runway mě velice příjemně překvapila. Možná je to netradičním prostředím, které se mi strašně líbilo (no zkrátka letový dispečink, co víc říct!), tradičním konfliktem, který se mi taky líbil, a hercům, kteří byli velmi sympatičtí. Tenhle podceňovaný film má hodně co do sebe, a dokonce jsem váhala, zda nedat 4*. Nakonec nedala, to by bylo vůči ostatním "čtyřhvězdičkovým" možná nefér, ale možná si to ještě rozmyslím... Bláznivou runway si v budoucnu moc ráda zopakuji! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama