Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alison (Anne Hathaway) má vše na co si vzpomene. Stále víc ji ale fascinuje pouliční životní styl a hip-hopová kultura. Spolu se svou kamarádkou Emily se začnou přátelit se členy pouličního gangu. Velmi rychle narazí a uvědomí si, že i nevinný čin může mít vážné následky. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Celkem reálná ukázka toho, jak to chodí v životě mladých lidí, kteří už neví co víc si dokázat a nudí se! Jejich zábavou jsou drogy, alkohol a pouliční styl! Jednou však těžce narazí, když hledají ve východní čtvrti drogy. Setkají se tváří s členy pouličního gangu, před kterými nakonec po vytažení zbraně a kapky ostudy prchnou.. Avšak krásné Alison to nedá spát a chce se přiblížit mexickým chlapcům na tělo.. To dojde až do takového závěru, kdy její kamarádku málem znásilní (ikdyž pravda je jiná) a realita být členy gangu se ze zábavné stává děsivou.. To ovšem potvrdí jejich přátelé, aby vytáhli zbraně a jeli vše vyřešit jinak! Působově natočeno z různých pohledů mladých zbohatlíků, hrajících si na něco co nejsou, což také vede k jejich ublížení nebo ke dveřím kriminálu... Anne Hathaway si střihla zatím svou nejodvážnější roli ! ()

TO 

všechny recenze uživatele

O tomtéž co Třináctka a Šikana. Trochu i jako Šílená/Krásný, ale hodně na drsno. Forma by se rozhodně dala vylepšit a herecké výkony rovněž, ale já jsem jakštakš spokojen, hlavně díky ústřední postavě zkažené feťácké sexy mršky v podání bývalé princezny Anne Hathaway, která se snaží hrát náležitě vyzývavě a nestydí se ani svlékat. Krátký ostrý příběh, nějakou hlubší studii americké teen generace jsem v tomto osobně nehledal. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o znudenej bohatej bielej americkej mládeži, ktorá by chcela byť chudobná a čierna, zostal niekde na pol cesty medzi Tobackovým Black and White a Hardwickeovej Trinástkou. A ten ženský prístup je tu cítiť možno ešte viac, čo sa negatívne podpísalo hlavne na výbere hercov (trápnejšiu gangsta dvojicu ako Levitt/Tatum som nevidel od poslednej časti Zkurveného piatku). Celkovo ale Havoc nie je zlý film; predovšetkým Anne Hathaway podáva dosť vyrovnaný výkon, len som od dokumentaristky Koppleovej čakal niečo menej mainstreamové a tendenčné (aj keď to je možno tým, že nepoznám jej predošlú tvorbu). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to vypadá jako ambiciózní projekt tvůrců, kteří toho chtějí říct až příliš, ale nemají ani kvalitní scénář, natož ponětí, čemu chtějí dát větší důraz a co naopak jen letmo naťuknout. Což je škoda, protože se zde sešla slušná řádka zajímavých mladých hvězdiček (Anne Hathaway – naplno dokazující svůj talent i při pronášení nicneříkajících vět scénáře, dále pak Bijou Phillips, Freddy Rodríguez, Joseph Gordon-Levitt), které mají co nabídnout. Jenže takhle jen jezdí v nadupaných bourácích bez většího důvodu tam a zpátky, pronášejí plytké dialogy a dělají nesmyslná rozhodnutí. Tvůrci nás mezitím atakují hluchými a nutno podotknout i zbytečnými scénami. Nejednou je divák svědkem nějakého rozhovoru, který najednou.. prostě skončí. Nikam děj nebo třeba charakter postav neposune. Dvakrát škoda.. Co se nicméně povedlo jsou promluvy Anne Hathaway do kamery, vnímáme její osamělost, neukotvenost, nestálost.. právě proto prchá ze svého zazobaného „zázemí“ do pouličních gangů, do skutečného života, kde se dá ale velmi snadno narazit!! Newyorská dokumentaristka Barbara Kopple nakonec lépe zvládla druhou polovinu snímku.. 55% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý pohled na život teenagerů. Spojení dvou různých světů má svou daň. A. Hathaway takovou neznám - drsná holka, která je přehlížená tam, kde to bolí. Zoufalost spojená nudou ji přivede na cestu, která ji zkouší velmi dsrným způsobem. Proč ne, nepřipadalo mi to hrozné. Tohle drama chtělo poukázat na určitou věc, což si myslím se podařilo. 50% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Film je věnován Jessice Kaplan, která v spadla s malým letadlem pilotovaným jejím strýcem v LA ve věku 24, těsně před začátkem natáčení 6. června 2003. (fraktal)
  • Otázka od policisty: "Co je k nám blíž - Měsíc nebo Evropa?" byla položena Stephenovi Gaghanovi, spoluautorovi scénáře, při jeho zatčení pro drogovou závislost. (fraktal)
  • Bijou Phillips a Anne Hathaway odmítly podílet se na jakékoliv reklamě či PR pro tento film poté, co produkce převzala vedení celého projektu a odstřihla režisérku Barbaru Kopple od konečného střihu. Toto vedlo nakonec k tomu, že film vůbec nebyl uveden v kinech. (fraktal)

Reklama

Reklama