Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Od chvíle co jsem viděl tento fajnový kus, uběhly už nějaké dva týdny a stále mi to leží v hlavě(stejně tak song od Pecy Gabriela), takže čert to vem, seru na to, něco vyjebu(napíši). Nevím jak to Camerón Crowe dokázal, ale bylo to tak kurva ....ani nevím jaké slovo říct....prostě natočené s lehkostí tětivy Legolasova luku. Život napsal sám brácho. Romance na všechny válce s epik špetkou muziky i humoru samozřejmě. A co je hlavní!!!!! - tento film mi stvořil nový životní sen. Jaký? Dobrá otázka. http://www.frenchtoastsunday.com/wp-content/uploads/2012/02/say_anything_boombox.png . K uskutečnění tohoto snu potřebuji nějaký cool RETRO boombox a dívku, které jsem dal srdce a ona mě jen propisku. Pak večer dojebu k ní před barák a pustím Peťu Gabriela na plné obrátky aaaaaaa to je vše. Až tato chvíle nadejde...držte mi palce lurvy! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy jsou v poslední době celkem průser, ale Cameron Crowe má něco do sebe pořád - většinou - a očividně toho měl do sebe dost i na začátku kariéry. Krásný film, který se nutně nesnaží o sentiment za každou cenu, ale je zábavný a má skvělé herecké výkony, kdy dnes byste neřekli, že John Cusack byl něčeho podobného schopný. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, bolo vidno ze Kameron Krou je talentovany reziser, rezisersky je to na urovni, mlady John Cusack zase hraje chlapca, ktory chce ziskat zaludok svojej milovanej, teda pardon, srdce svojej milovanej. Dost som veril aj v tu fyziku, co vznikla medzi chlapom a dievcatom, teda zase pardon, veril som v chemiu, ktora medzi nimi prebehla. Film skor pre maturantov a pre stredoskolsku mladez, chytilo ma vsak to, ze laska nabutrala plany mladej studentke : 71 % ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomu nabáda už i samotný názov filmu, dovolím si k nemu niečo povedať. V prvom rade vyjadrím údiv nad tým, že sa Johnovi Cusackovi podarilo aj s jeho značne obmedzeným repertoárom výrazov tváre rozbehnúť pomerne úspešnú kariéru. V tomto smere mu však neostáva nič dlžná ani jeho herecká kolegyňa a tak jediný, kto vo filme predvádza skutočne kvalitný herecký výkon, je zrejme iba John Mahoney. Možno aj tento fakt sa podpísal pod to, že celé dianie na mňa pôsobilo akýmsi nevýrazným, mdlým dojmom. Osobne ma to škrie najmä preto, že námet ako taký nie je vo svojej podstate vôbec zlý. Práve jeho zásluhou by som Povedz niečo... dokonca zaradil medzi kúsky, ktoré ma stále viac a viac presviedčajú o tom, že i tínedžerské filmy majú, aj napriek nízkym súčasným štandardom, rozhodne čo ponúknuť. (60%) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vám ulahodí podstatne viacej ak si ho pozriete v správnom čase. Jeden z tých filmov, ktoré sa hrajú na úprimnosť, a ktorým sa to dá aj veriť. Crowe si zvolil predsa len trochu všednejšiu tému na svoj debut, v ktorej sa ale objavili všetky prvky, ktoré bude neskôr používať a ktoré ho rozhodne radia k veľmi zaujímavým americkým režisérom. Láska k dievčaťu, rozhodovanie sa čo so svojím životom, po strednej škole. Myslím si, že tá téma je väčšine ľudí veľmi známa. Troška my vadila druhá dejová línia a to vzťah hlavnej hrdinky s otcom, ktorý trocha spomaloval vzťah ústrednej dvojice, ktorá filmu zabezpečila pár silným miest. Státie pod oknom s rádiom na pozadí piesne in your eyes je nezabudnuteľné. Herci sú veľmi príjemný. Aj hlavný aj vedľajší. Páči sa mi ako Crowe strieda scény, aké dejové prechody používa a aké prostredie využíva k tomu aby porozprával všedný príbeh po svojom. Rozhodne jeden z filmov, ktoré sa dajú pozrieť viac krát. Len ako vravím, ak vystihnete správny moment, môže to byť jeden z tých filmov, ktoré si vás získajú a nepustia. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama