foto

Ione Skye

  • nar. 4.9.1970 (49 let)
    Hampstead, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Celým jménem Ione Skye Leitch je dcerou modelky a skotského folkového písničkáře známého jako Donovan. Své prostřední jméno Skye získala podle skotského ostrova Isle of Skye. Přestože je britského původu tak vyrostla v USA a před kamerou se poprvé objevila již ve svých patnácti letech.

Významně na sebe upozornila ve svých osmnácti, kdy ztvárnila hlavní roli po boku Johna Cusacka v romantickém dramatu ŘEKNI, COKOLIV... Další výraznou postavou pro ní byla Eleanor Grey v historicko-dobrodružném seriálu COVINGTON CROSS. Velkého prostoru se dočkala rovněž v dramatech MINDWALK, AKCE RACHEL nebo NATANKOVAT, NAJÍST SE A VYSPAT. V menší roli jsme ji mohli vidět v povídkovém filmu ČTYŘI POKOJE, na němž se režijně podíleli i Quentin Tarantino a Robert Rodriguez. Přes svůj raketový start se však půvabná herečka dále v Hollywoodu výrazněji neprosadila a pohybuje se spíše v televizních a nízkorozpočtových projektech. Výjimkou byla nedávno epizodní úloha v krimi-thrilleru Davida Finchera ZODIAC.

Spíše než hereckými úspěchy poutá Ione Skye pozornost svým osobním životem. Na konci 80. let byla partnerkou Anthony Kiedise – zpěváka rockové skupiny Red Hot Chilli Peppers. Posléze se vdala za člena hip-hopové formace Beastie Boys Adama Horovitze. V roce 1999 prožila krátký románek s homosexuální modelkou a herečkou Jenny Shimizu a v současné době je matka dvou dcer provdána za hudebníka Bena Lee.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2016 Dear Eleanor
Kitty
XoXo
2015 Day Out of Days
Monsters
2014 High School Exorcism (TV film)
2013 Haunt
Return to Babylon
2009 My Father's Will
2007 Zodiac
2006 12 hodin života (TV film)
Lather Effect, The
2005 Fanaticky zamilován
2004 Jak jsme vyrůstali (TV film)
Klinika (TV film)
2003 Dry Cycle
2001 Angryman
Chicken Night
Free
Southlander: Diary of a Desperate Musician
2000 Men Make Women Crazy Theory
Moonglow
Size of Watermelons, The
The Good Doctor
1999 Jump
Mascara
Vždyť já jsem roztleskávačka
1998 Věž prvorozeného (TV film)
Went to Coney Island on a Mission From God... Be Back by Five
1997 Dokonalá matka (TV film)
Láska na jednu noc
1996 Sny nocí bezesných
1995 Čtyři pokoje
1994 Cityscrapes: Los Angeles
Color of Evening, The
Girls in Prison (TV film)
1992 Milenci se zbraní
Natankovat, najíst se a vyspat
Samantha
Waynův svět
1991 It's Called the Sugar Plum (TV film)
1990 Carmilla
Mindwalk
1989 Spis o Ráchel
Řekni cokoliv...
1988 Jimmy Reardon
1987 Psanci
1986 Na břehu řeky

TV seriály

2018 Kempování (TV seriál)
Birthday Party (Part 2) (E08)
Birthday Party (Part 1) (E07)
Carleen?! (E06)
další epizody (8)
2014 Nešika (TV seriál)
Welcome to Hell (S04E14)
2013 Arrested Development (TV seriál)
Colony Collapse (S04E07)
2008 Private Practice (TV seriál)
Know When to Fold (S02E09)
2007 Head Case (TV seriál)
2005 Arrested Development (TV seriál)
Meet the Veals (S02E16)
2004 Life As We Know It (TV seriál)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)
1992 Covington Cross (TV seriál)
Bratři (E13)
Slavnost (E12)
Pomsta (E11)
další epizody (13)
1987 Napoleon a Josefína (TV seriál)

Dokumentární

2019 The Last Blockbuster
2010 Catch My Disease
2001 Filmography (TV seriál)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce