Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 4

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (240)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Mohli sa teda viac zaoberať hrátkami s fyzikálnymi zákonmi než multi-kulti láskou s provplánovo liberálnou ideológiou... ELEMENTAL sa totiž až moc a príliš rýchlo a neodbytne sústreďuje na elementárnu príťažlivosť, z ktorej sa zrejme zrodí nejaký psychicky narušený obláčik s krízou identity... Ale že som roky nijaký animák nevidel a že som z očí vytlačil nejakú tú slanú vodu, tak jako dobrý. A vivisteria. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Éterem prosakuje zpráva, že Pixar pomalu přichází o svůj zápal a servíruje už jenom suché filmy bez duše. Tak s tím já tedy nesouhlasím! Elemental diváka zaplavuje emocemi, víří nápady a nechybí mu ani ta slavná Pixarovská jiskra. Je to neskutečná hlína na jejímž konci jedno oko nezůstane suché. Hlavní postavy jsou sympatické a chemie mezi nimi je povětšinou žhavá. Jen je škoda, že film profičí jak pára nad hrncem a nedokáže předat svoji hloubku tak efektivně, jako v jiných lepších příkladech tohoto studia. Proto se občas některé situace zdají tak na sílu, nebo nedostatečně prokreslené. Ale nalijme si čisté vody, tohle že je průměrný animák? ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak takto, by sa malo pracovať v dnešnej poplašenej woke dobe s námetom o láske medzi rozdielnymi ,,živlami´´. Fantastickou, až bájnou formou a nevtláčať nasilu podobné elementy medzi skutočne existujúci systém. Tak či onak, aj napriek progresu pomerne nuda, aj na tej emocionálnej úrovni, ale do nebies by som chcel predsa len niekoho a niečo vychváliť. Thomasa Newmana a jeho hudbu. Toto je minimálne na nom na Oscara. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Funkční nápad, svět, postavy, i příběh. Pixar se vším všudy. Do tříčtvrtiny prakticky dokonalý, v poslední čtvrtině se věci začaly mírně stáčet směrem klasického klišé a ústřední téma živlů, které by se správně neměly mixovat, se mění v životní filozofii žití vlastního života. Vesměs jsem si snímek užil víc, než třeba Duši a další podobné předchůdce. Není důvod ubírat na hodnocení, emoce mluví samy za sebe. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"You're so hot!" ___________ Protiklady se přitahují, říká se. A to platí nejmíň dvojnásob pro nejnovější dílko Pixarovského repertoáru, vyprávějící o lásce dvou zdánlivě neslučitelných živlů – ohně a vody, jejichž dynamika a chemie, spočívající v jejich vzájemným kontrastu a odlišnosti, fakt nemá chybu [srovnání s kultovní skákačkou je zcela na místě]. I přes lehce banální [ba až klišovitou] zápletku jde však o báječnou, třeskutě zábavnou a neobyčejně hravou feel-good romanťárnu, jejíž největší devizou, krom neskutečně nápaditýho fikčního světa [který fakt hýří nespoutanou kreativitou] či vizuálu, je bezpochyby práce s příběhovými motivy, akcentující taková témata jako sociální rozdíly, mezigenerační vztahy, či migrace. A hlavně má něco, co moderním animákům tak žalostně chybí – subtilní [a nikterak sentimentální] momenty, v nichž se nikam nespěchá, a do jejichž emocionální hloubky se můžete ponořit až po hlavu.... Co dodat? Podmanivý hudební doprovod mýho miláčka Thomase Newmana fenomenální; závěrečný titulky skvělý; český překlad a meta-komediální práce se slovními hříčkami a dvojsmysly geniální. To vše a nejen to tvoří z ELEMENTAL doslova živelnej animák, z nehož se vám budou jak zapalovat lýtka, tak z něj budete mít vlhko mezi nohama – ale v neposlední řadě vás i vaši drahou polovičku příjemně zahřeje u srdíčka, nemluvě o tom že z ní možná budete mít dost na krajíčku. Jen tak dál, skákající lampičko, jen tak dál.... VERDIKT: 9 vodovodních inspektorů z 10 💦🔥 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Namiesto návštevy krajín kvôli výskumu osobne strávil tím pre inšpiráciu veľa hodín sledovaním prehliadok miest ako sú Benátky a Amsterdam, na YouTube. (Arsenal83)
  • Snímek utržil v severoamerických kinech během zahajovacího víkendu 29,5 milionů amerických dolarů, což jeden z nejhorších startů v historii Pixaru. Ve světě pak film během svého zahájení utržil 44 milionů. V dalších týdnech se ovšem katastrofu podařilo jakžtakž odvátit, jelikož díky nízkým poklesům se nakonec celosvětové tržby vyšplhaly na 496 milionů (z toho 154 film vydělal v USA). (fiLLthe3DD)
  • Prvý originálny film Pixaru, ktorý bol uvedený priamo do kín po 3 rokoch od pandémie COVID-19. Filmy ako Duša (2020), Luca (2021) a Keď sa červenám (2022) mali premiéru len priamo na Disney+. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama