Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Zombo 

všechny recenze uživatele

Vypravěčův úvod dokázal celkem obstojně navnadit, ale popravdě řečeno, jak může zaujmout "horor" o zubní víle s porcelánovou maskou, co se mstí a vraždí ve tmě? Některé momenty (např. na policejní stanici) nebyly nejhorší, avšak i to nejlepší zpracování by si, s prominutím, rozbíjelo držku o patetický příběh. A hláška "stay in the light" se mi víc líbila v alespoň béčkovém scífku Pitch Black. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Už od počátku po větě, že nesmí na světlo jsem tušil, oč půjde, a nespletl jsem se. Občas nějaká šmouha ve tmě a sem tam zříme i kousek Matildiny masky. Děj nic moc, občas hlucho, trikově to ujde, ale těchto je ve snímku skutečně poskrovnu. V závěru zajímavá maska upálené. Celkově tedy nic moc. Slabě průměrný film kategorie B. Nova09080087152,8201 ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

V úleku při pádu, o noční stolek vyrazil si dva zuby a pak zhasla stolní lampička. Brblaje nadával jen tak napůl oteklé huby, za zadkem stála mu víla Zubnička. Blbá básnička? Hele, nebyl to pokus o oduševnělou poezii, jen tematická snaha o to, jak uvést dojmy z Darkness Falls. Skrze poměrně zdařilou úvodní sekvenci ždímající maximum z linie střih-zvuk-tma, láme se záhy tenhle bububu-film do silně přetaktované duchařiny s přespřílišnou porcí lekaček, skřeků a šumů. Jonathan Liebesman splácal (v těžkopádném a křečovitém přechodu mezi scénářem a realizací) dohromady vlivy té záplavy asijských démonovek s typicky americkou meinstreamovostí a výsledek je tak někde na pomezí zmatenějšího, jednoduššího Jeepers Creepers. Dětsky naivní povídačka o paradentální „zoubkové víle“ sama o sobě může působit stupidně a pateticky (možná až tak stupidně, jako je pitomoučké spodobnění „démona“ samotného), ale jisté devizy tenhle námět měl (vždyť se tmou si můžete pohrávat jako impresionista se štětcem, pokud pro ni máte cit), proto škoda tak špatné, neukočírované realizace. Dokonce tomu všemu nepomáhá ani hudba Briana Tylera, která je, stejně jako zběsilý střih a klipovitá kamera, využita dost nešetrně, natož jistý něžný půvab Emmy Caulfield (s prokreslením charakterů postav se tady všeobecně moc nehašteřilo). A pak ještě to finále anále rektále, to už raděj ponechám gentlemansky bez dalšího barvitého komentáře. Tudíž pro mě zklamání - byť jsem nic nečekal, ještě sem byl oloupen o 85 minut čistého času, jenžto bych kreativně využil k zachrápání u teleshopingu. Sorry boys, girls & demons! [3/10] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +zvuky, atmosféra, příběh -děj, postavy, nuda/// Příběh který je nakousnut v úvodu mohl být zajímavou předzvěstí filmu, avšak nestalo se tak. První dvě třetiny filmu nuďí, děj se nikam neposunuje. Z herců vás zde nikdo nezaujme, nečeká vás žádný oslnivý výkon, ani pěkná hlavní hrdinka. Film zachraňuje atmosféra, které dopomáhají zvuky, částečně efekty a sem tam hudba. Nebýt však efektního a atmosférického finále jednalo by se o těžkou nudu./// Celkem 48%/// Pozn. Určitě doporučuji rodičům, kteří mají děti do 10 let, když jim tento film pustíte, zaručeně budou mít zdrávé zoubky :-))) ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Tenhle film je tak obyčejný až hrůza. Celou dobu čekáte, že se ten létající kus hadru s maskou vyklube v něco alepoň trochu inteligentního, bohužel ale marně. Film celou dobu působí, že se rozjíždí a bude gradovat v něco většího, ale pro mě to zůstalo jen u rozjezdu a na konci se ještě navíc prudce duplo na brzdu. Škoda, zoufale nevyužitý potenciál, který námět nabízel. 35% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama