foto

Sullivan Stapleton

  • nar. 14.6.1977 (38 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sullivan Stapleton, rodák z Melbourne (nar. 14 června 1977), určitý čas pracoval jako model. Svou kariéru zahájil v rodné Austrálii. Poprvé se na obrazovce objevil v TV filmu BABY BYTH MASSACRE (1994). Přes drobné role se v 1998 připojil k mýdlové opeře NEIGHBOUR, která je stálou hvězdou na australském nebi. Dalším stupínkem v kariéře bylo účinkování v kultovním seriálu THE SECRET LIFE OF US (2001). V akční výplachovce ZABIJ, NEBO BUDEŠ ZABIT (2007) si zahrál agenta Steva Austia. V témže roce se zhostil méně násilné role motorkáře v dramatu PROSINCOVÍ HOŠI s Danielem Radcliffem.

V roce 2010 byl nominován na cenu za nejlepší vedlejší roli AFI za ztvárnění drogového dealera Greiga Codyho ve ZVÍŘECÍM KRÁLOVSTVÍ (Animal Kingdom). Spolu s Guyem Pearcem a Joelem Edgertonem přiblížili divákům členy nechvalně proslulé zločinecké rodiny Codyových z Melbourne.

Velkou příležitost získal v úspěšném vojenském seriálovém dramatu STRIKE BACK. Aby se připravil na svou hlavní roli bývalého příslušníka Delta Force Damiena Scotta, podrobil se intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Aer Service) a SBS (Special Boat Service) ve výcvikovém táboře v jižní Africe.

Režisér Ruben Fleischer ho obsadil po boku Seana Penna, Ryana Goslinga a Emmy Stone do svého filmu CANGSTER SQUAD – Lovci mafie (2013) do role Goslingova přítele Jacka Whalena. V současnosti natáčí film 300: RISE OF AN EMPIRE. Uvidíme jej v roli admirála Themistoclese.

Radmila67

Herecká filmografie

2017 The Lake
2015 Blindspot (TV seriál)
2014 Agrese
Zabij mě třikrát
300: Vzestup říše
2013 Gangster Squad – Lovci mafie
2011 The Hunter
Underbelly Files: Infiltration (TV film)
2010 Centre Place
Království zvěrstev
Lowdown (TV seriál)
Protiúder (TV seriál)
2009 Carla Cametti PD (TV seriál)
2008 Boj o čas (TV seriál)
Ostré jako břitva (TV seriál)
2007 Námořní hlídka (TV seriál)
Prosincoví kluci
Psychiatr z Canal Road (TV seriál)
Satisfakce (TV seriál)
Zabij, nebo budeš zabit
2005 Little Oberon (TV film)
2004 Everything Goes
2003 Forest, The (TV film)
Propad do temnot
2002 MDA (TV seriál)
2001 McLeodovy dcery (TV seriál)
My Brother Jack (TV film)
Náš tajný život (TV seriál)
2000 City Loop
Something in the Air (TV seriál)
Vítr do plachet (TV film)
1999 Hon na čarodějnice (TV film)
Pigs Breakfast (TV seriál)
1998 Genie From Down Under 2, The (TV seriál)
Ranaři (TV seriál)
1997 Amy
Good Guys Bad Guys (TV seriál)
Halifaxová, soudní psychiatr - Strach z temnoty (TV film)
Raw FM (TV seriál)
State Coroner (TV seriál)
1996 River Street
1994 Baby Bath Massacre (TV film)
Vesničtí poldové (TV seriál)
1985 Neighbours (TV seriál)

Dokumentární

1999 Inside Film Awards (TV seriál)

TV pořady

2009 Moving Pictures Live! (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace