Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Falconica 

všechny recenze uživatele

Celý to byl samozřejmě kýč, ale koneckonců na toho zombíka se dalo docela dobře dívat...jak kolem něj hezky povlávaly všechny ty hadry X-D. A líbilo se mi ve zhruba první polovině podání hlavního hrdiny jako maniakálního vystrašence. Ale o hororu se nedá hovořit, ani o nějaké kvalitě příběhu...to teda skutečně ne... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

To som sa zase raz dobre pobavil. "Nestrilejte do svetel. Nedivejte se na ni. Jakmile zhasneme svetla sme mrtvi". Namet rovnako vtipny a streleny ako v Boogeymanovi s obdobnou davkou naivnych klisoidnych dialogov a scen. Od sameho strachu a hrozy teraz urcite nezaspim. Len co zhasnem lampicku Zubna vila ma skosi....pomooooc :DDD No a teraz vazne....ale to sa neda....ked si spomeniem na scenu ako dramaticky preskakovali neosvetlenu cast schodov musim sa rehotat. Takze 1* je za tu neumyselnu zabavnost a pomerne slusne sa rozbiehajuci uvod, druha za znesitelne i ked priemerne obsadenie a celkovy svih a drajv. 35% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Boogeyman, Jeptiška, Bloody Mary apod., z tohohle ranku je i Darkness Falls o zoubkové víle. Stejně sterilní duch zabíjí stejně sterilně tak, aby to nešlo moc vidět a mohlo se na to dívat široké věkové pole diváků. Víla vypadá jak poletující Fantom opery, úmrtí ani nestojí za řeč (jen trocha krve a hovno nula nic), příběh je tuctový a pokud jste viděli jeden z výše jmenovaných filmů, víte skoro přesně o co a kdy zhruba půjde a jak bude bubák vypadat a zvukově se projevovat. Pozitivní se mi jeví fakt, že to mělo docela spád a s ničím se to moc nezdržovalo a ze základní premisy bubáka, který se bojí světla se film snažil vyždímat co to dalo. A (jen) proto jdu až na dvě. Ale že by mě to nějak vyděsilo nebo to mělo tomu alespoň trochu příznivou atmosféru, to se ani říct nedá. ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Vypravěčův úvod dokázal celkem obstojně navnadit, ale popravdě řečeno, jak může zaujmout "horor" o zubní víle s porcelánovou maskou, co se mstí a vraždí ve tmě? Některé momenty (např. na policejní stanici) nebyly nejhorší, avšak i to nejlepší zpracování by si, s prominutím, rozbíjelo držku o patetický příběh. A hláška "stay in the light" se mi víc líbila v alespoň béčkovém scífku Pitch Black. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jooo tak tohle měl být asi moderní horor. A všecko špatně. Napětí ani za nehed by se nevešlo. Samotný příběh má sice originalní motiv, ale to jaký z něj vylezl film! Uff! Maska "víly" ubohá a trapná. A samotný příběh přehlídka odkoukaných výstupů z jiných béček a těch největších klišé. Dojde i na lekačku se zvířaty, ale fakt nevyděsí. Mizérii podtrhuje i úděsné digitalní finále. Ještě že to trvalo celkově jen 70 minut + asi desetiminutové strašně cool titulky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama