Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Avathar 

všechny recenze uživatele

-Všetkých nás to zabije?, -Zrejme, -Dofrasa! A to všetko kvôli jednému zubu! ...Hehe. Tak v hororoch sme už mohli vidieť všelijaké vraždiace kreatúry, ale Zúbková víla tu ešte nebola. To je však asi jediný originálny prvok, ktorý tento horor prináša. Efekty sú dosť tuctové, niektoré scény spoľahlivo zabité strihom a tupým scenárom. K dobru pričítam réžiu, zásluhou ktorej som sa nenudil a celkom v pohode mi táto blbinka odsypala. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný příběh o vraždící víle zubničce s ohořelým obličejem a porcelánovou maskou. Kdo jí jednou zahlédne, toho pronásleduje tak dlouho, až ho přichytí potmě a v tu ránu je po něm. Moc se mi líbilo, že to tady odnášejí především ti špatní, lekačky byly sice slabé, ale nepřišly mi nijak násilné, hodně chaotická byla kamera a samotná zubnička nebyla nijak extra hrůzu nahánějící. Musím pochválit velmi hezký začátek, kde byl vyprávěn prvopočátek příběhu. 2,5* ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film si zaslúži oveľa lepšie hodnotenie, už len preto že veľa podobných filmov dopadá katastrofálne. Natočiť príbeh o víle "Zubničke" bol skutočne dobrým nápadom, obzvlášť keď sa jedná o krvilačnú pomstychtivú beštiu. Keď som bol malý tak som si tiež pár zubov nechal pod vankúšom a dúfal som, že si tam nájdem nejaké tie korunky, ale miesto toho som dostal vynadané, že či mi už naozaj nešibe. Ale späť k filmu. Úvod bol naozaj pekne napínavý a musím sa priznať, že niekedy som ani nedýchal (o zimomriavkach nehovoriac), preto som sa celkom tešil na to čo príde ďalej. A nesklamal som sa. Film pekne plynul ďalej, hlavnú postavu v podobe víly si tu užijete pomerne dosť, čo sa v obdobných filmov nestáva často. Scény v lese alebo na policajnej stanici sú veľmi dobre natočené a tu mi ani nevadí, že sú málo osvetlené (veď ide o hustý les a v druhom prípade vypadla elektrika preboha). O výbornom zvuku (hlavne hlas Zubničky) a vizuálnych efektoch ani nehovoriac. A som rád, že som nedal na niektoré negatívne komentáre...niekedy je risk zisk :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +zvuky, atmosféra, příběh -děj, postavy, nuda/// Příběh který je nakousnut v úvodu mohl být zajímavou předzvěstí filmu, avšak nestalo se tak. První dvě třetiny filmu nuďí, děj se nikam neposunuje. Z herců vás zde nikdo nezaujme, nečeká vás žádný oslnivý výkon, ani pěkná hlavní hrdinka. Film zachraňuje atmosféra, které dopomáhají zvuky, částečně efekty a sem tam hudba. Nebýt však efektního a atmosférického finále jednalo by se o těžkou nudu./// Celkem 48%/// Pozn. Určitě doporučuji rodičům, kteří mají děti do 10 let, když jim tento film pustíte, zaručeně budou mít zdrávé zoubky :-))) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Už od počátku po větě, že nesmí na světlo jsem tušil, oč půjde, a nespletl jsem se. Občas nějaká šmouha ve tmě a sem tam zříme i kousek Matildiny masky. Děj nic moc, občas hlucho, trikově to ujde, ale těchto je ve snímku skutečně poskrovnu. V závěru zajímavá maska upálené. Celkově tedy nic moc. Slabě průměrný film kategorie B. Nova09080087152,8201 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama