Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizoda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenze (51)

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole né… poslední epizoda a scénář a režie ženská. Jako tohle není o sexismu, ale o faktu, že nucená diverzita má vliv na kvalitu. Nekupuju francouzská auta a nejím německá jídla (obráceně to je ale něco jiného). Prostě jsou věci, které ženským jdou lépe než mužům. Točit horory to ale není. Pokud to ale mělo být spíš varování sdělujíci “raději smrt než ženskou po padesátce“, zpráva přijata. Casting mě hrozně vytáčel (a fakt, že Rick na tohle má čas, ale na TWD ne mě vytočil ještě víc). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Edgar ptáky šmíruje, žena (má) se raduje." Já moc ne. Spolu s mistrem hrůzného ptačího brku, certifikovaným ornitologem Hitchcockem sedíme zádumčivě na půdě prý mysteriózního (inzerováno v realitce) baráku, oždibujeme chomáčky peří z vycpaného havrana a vedeme depresivní řeči o zlatých starých časech. Při tom z termosky popíjíme čaj, přežvykujeme tousty a svá traumata a posloucháme šramocení drápků a ťukání zobáku na střeše nad námi. Co to tam asi ťapká? "Ále, nic strašného." mávnul mistr hrůzy nedbale rukou. "To se jen Jennifer Kent, čili pětihvězdičková Mrs. Babadook neobratně pokouší rozklovat nám střechu nad hlavou a rozhrabat náš vztah." Tentokrát jen třikrát slabě: Ťuk! Ťuk! Ťuk! // Škoda pořadí epizod, já bych seriál ukončil vymazlenou Pitevnou. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledujeme príšerne nudný pár, ktorý sa venuje príšerne nudnému sledovaniu vtákov a obaja si prechádzajú traumou zo straty dieťaťa. Žena vidí v dome veci, ktoré by nemala, no aj tak sa všetko točí okolo ich vzťahu. Herci sú super, prostredie fantastické, ale naozaj netuším, v čom presne ma mala táto časť baviť. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ducharska cast ma neoslovila takmer vobec. Hlasy, na ktore sa v noci budia protagonisti za poslednych minimalne 30 rokov ma uz neohuria. Vedecka cast o specifickych vtakoch ma ako dokument zaujala, avsak v tejto epizode, ked pribeh je depresivny a podprahovy, vylozene nudi. Essie Davis mi velmi slusne "liezla na nervy" v Babadook-ovi a tuna je to takmer rovnake. Urcite stravitelnejsie pre citlivejsie zenske publikum. Traumu, co tu vykreslili som rozhodne videl sfilmovane stravitelnejsie. Nebavilo. ()

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal sem v pořádný závěr, ale dostavila se průměrná hororová práce, okořeněná pouze o drobné detaily. Tato epizoda na mě fungovala přesně jako horory z přelomu milénia alá 3:15 Zemřeš, což mi nijak nevadilo, byl to fajn oddychovej dojezt. Skvělé herecké výkony (je radost opět někde vidět Andrew Lincolna), umocňující izolující prostředí ostrova, neustálá nepříjemná přítomnost ptactva + těch pár creepy momentů taky super. Jen to příběhově nenabídlo nic moc zvláštního ani originálního, zato už dost únavného - dostačujících 70% ale standartní 3* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama