Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Snění v domě čarodějnic (E06)

(epizoda)
  • USA Dreams in the Witch House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Výzkumník se dlouhá léta po smrti svojí sestry vypraví do temné a záhadné říše, aby ji přivedl zpátky do světa živých. A pomoct mu s tím má velmi zvláštní droga. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to sakra bylo!? Stylově je to hodně podobné Faunovo labyrintu. Rupert Grint do hlavní role je asi skrytý pokus o vtip, protože Ronald Weasley sem padne geniálně, ale zároveň ikdyž hraje dobře, tak ho bohužel nelze vnímat jinak, obzvlášť když tu jsou magie a čáry. Kvalitní práce s efekty, zvukem i kamerou už jseu v sérii zajetý standart. Znovu se to celé táhne, ale naštěstí nám příběh nadělí několik úsměvných momentů - vypíchnout musim závěrečného "kryso-aliena", kterého už asi nevymažu z paměti. Bohužel, strašidelné je to pouze tématem, ale provedením je to horror pro děti, co mi opět nezapadá do celkového konceptu, přesto - pobavených 60% a pohádkové 3* ()

Draconian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že ačkoliv mám od HPL vše, povídku jsem si už moc nepamatoval...tak jsem si ji musel trochu osvěžit. No ani se nedá hovořit o adaptaci, spíš jen inspiraci. Z původní povídky tu zůstal jen hlavní hrdina, čarodějnice, její dům a onen Hnědý Jenkin. Nevadí mi, že je příběh jiný, protože v zásadě není špatný, ale provedení je místy velmi křečovité a působí krkolomně. To je mnohdy vidět i na hercích. Děj je někdy pomalý a jindy se udělá podivný zrychlení dějový kotrmelec. Ztvárnění čarodějky je super, stejně tak ten malej hajzlík, ale třeba scéna roztříštění skla v kostele se v rámci efektů vůbec nezdařila. I přes kritiku jsem ale docela spokojený i díky závěru. 70% ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pohádka o tom, jak Rona vy-vízlil Peter Pettigrew"... Rozhodně nějvětší přeslap celé série. Nuda bez nápadu nebo originálnější myšlenky. Pasáže s "rádoby-strašidelným bubákem", co vypadá jak špatně vyrederovaná Grootva bába, byly stejně nudné a prázdné jako zbytek stopáže. Do zmatlanýho příběhu navíc odkudsi náhodně napadala kopa postav bez osobnosti, motivace nebo vůbec sebemenšího důvodu existence. Tohle k hororu ani z dálky nepřičuchlo a velkej Ejč Pí se, chudák, v hrobě třicetkrát vobrátil, když mu z povídky uvařili guláš. Celkově velký špatný. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Raději nic neslibovat, potom hořce nelitovat." Temně fialová, mrtvolně flekatá ilustrace úsloví "Sliby chyby", ozvučena příhodnou orchestrální hudbou a strašidelně šustícím listím při procházce záhrobním lesem. Spiritualist Society doporučuje: Hledejte skutečné médium, odhalujte podvody a při okultistických seancích v útulném indiánském hampejzu se řiďte dobrými radami indiána Hiawathy v klobouku: "Příště si lehni na polštáře, bělochu." Varování: nepřehánějte to s lektvarem Or liquide (normální kaktusový čaj :-)) nebo najdete i to, co jste nechtěli! Dialektiku záhrobního světa. Touhy světa živých a světa mrtvých se totiž vzájemně vylučují. Obrazy nelžou! Krysička s lidskou tváří se raduje a já taky. "Budu v tom těle, dokud to vydrží..." Vyhlášení výsledků: Vítězem soutěže ve hře na schovávanou Hledej mrtvou sestru za 4 bludišťáky se stává... favorizovaný hororový tým H.P. Lovecraft, ve složení líbezná bludička Daphne Hoskins a zkušená navigátorka Catherine Hardwicke. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravdou ale zostáva, že ku koncu to strašne pokulháva. Poviedka od Lovecrafta, ktorá tak nepôsobí. Ostatné krásne budovali mytológiu okolo svojich príbehov. Tento tu ide tradičnejšou formou. A hoci je čarodejnica pekne desivá a Rupert Grint vo svojej úlohe utrápeného brata presvedčivý, miestami to pôsobí nechcene smiešne. A to aj napriek znamenitej atmosfére. Vo svojej vykonštruovanosti sa to trošku stráca. Čo zamrzí. Je to funkčné len tak na polovicu. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama