Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Mimo (E04)

(epizoda)
  • USA The Outside
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podivínka Stacey chce za každou cenu v práci zapadnout. Začne proto používat oblíbenou mast, která jí ale vyvolá děsivou reakci a odstartuje neuvěřitelnou proměnu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Klajnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl je to poněkud utahané a ve svých jednotlivých částech ohrané. Přitom to má dobrý námět (i myšlenku) a kdyby se scénáristka zmohla na lepší dialogy a dokázala z interakce mezi postavami dostat víc - víc zábavy, víc poutavosti, víc vyjebanosti (o které to je a které podléhá protagonistka), tak bych se tolik nenudil. Bohužel je to spíše takové, jaké podávám v první větě. Závěr se mi však líbil. Ošklivá protagonistka se nějakým těžko uchopitelným způsobem změní v krásnou ženu, načež okamžitě dostává obdiv, schválení a přízeň svých vyjebaných kolegyň. Nedávno jsem se bavil s kámoškou o tom, jak ji rodina nechválí za akademické úspěchy, ale když se jí zlepší pleť, tak je důvod k oslavě. Finální záběr filmu mě však bavil - Líbí se mi, jak mezi strojeným smíchem dochází ke znepokojivému křenu a do toho hraje You Sexy Thing, což byl skvělej výběr hudby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vysloveně úlet ze série příběhů Kabinetu kuriozit. Ironický pohled na současný konzumní svět. Hlavní postava je divná, má oči jak dva grepy a k tomu záliby, které se do amerického maloměsta někam na poštu mezi ty ženský vůbec nehodí. Taxidermie holt není pomlouvání druhých, co si budeme. No a tato postava, kterou perfektně hraje Kate Micucci se dostane k mastičce, která by měla zlepšit její vzhled…a začnou se dít věci. Má to šanci ironizovat společnost, ale mně to přišlo jen absurdní. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha téhle povídky u nás nevyšla, ale Emily Carroll píše dobře, tak jsem byla zvědavá, jak se tohle povedlo. A povedlo se. Naprosto skvěle napsané a natočené zkreslení vnímaní reality a sebe samého. Nebo ono je to v životě snad jiné? Většinu času posloucháme a nejvíc věříme právě těm, kdo nás vůbec neznají, ale zní přesvědčivě. A musím zmínit kameru, která je tady jako fakt skvělá. Protože celá ta změna a její dost pomalý proces, to bylo dokonalý. Nejděsivější byl právě ten návrat do práce. Brrr... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá metafora na krásu. Absurdná, primitívna, umelá a zároveň originálna. Ana Lily Amirpour išla vždy proti prúdu a ani v tomto prípade sa nezaprie. Je to iné. Je to óda a zároveň kritika ženskosti, povrchnosti a krásy. Halucinačné scény úsmevné, vzťah Micucci a Starra uveriteľný a na významy bohatý. Pritom je to taká hlúpa béčková banalitka. Ale funguje to. Aspoň pre mňa. Divné a iné príbehy mám rád. Hlavne keď nie sú úplne divácke. A hoci to tentoraz nezaváňa Lovecraftom, bavil som sa na tom. Zase raz sa to môže pochváliť výborným castingom. ()

geraltx01 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle projekt vlastně líbí. V rámci hororů, je to nadprůměrné, protože většina hororů je až nesmyslně stupidních. Každá epizoda nám ukazuje jiný příběh. Určitě by se na tom dalo zapracovat. Jak už tady někdo psal, některé povídky by mohli být delší a jiné kratší. Pokud ale máte rádi strašidelné historky, nebo takové temné fantasy, mohlo by vás to bavit. Díl Pitva byl asi nejlepší z toho všeho. Del Tora mám rád a bylo by fajn kdyby se něčeho takového ujal i jako režisér a ne jen jako producent a uvaděč. Čtyři hvězdičky dávám opravdu jen v rámci hororové tvorby, kdybych to srovnával i s jinými věcmi, tak dám 3. Každopádně, je to zábavné béčko. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama