Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Mimo (E04)

(epizoda)
  • USA The Outside
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podivínka Stacey chce za každou cenu v práci zapadnout. Začne proto používat oblíbenou mast, která jí ale vyvolá děsivou reakci a odstartuje neuvěřitelnou proměnu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla zdaleka jedna z nejnechutnějších věcí, co jsem kdy viděl. Všechna čest za tu monstrózní práci s tím, jaké to v divákovi po celou dobu vyvolává pocity. Hvězdička navíc za dobře utajené více-než-jen-cameo herce, kterého mám za posledních cca 5 let hrozně vysoko v osobní topce. Velká paráda a strašně podceněný díl. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ asi najslabší diel celej série. Protagonistka síce sympatická, námet však bizarný, zbytočne rozťahaný a koniec bol úplne WTF. Namiesto sľúbenej hororovej kuriozity som dostal bizár o prehliadanej ošklivke Katke, jej otravných preafektovaných kolegyniach a potvore z pleťového krému. Iste, dá sa tu polemizovať o tom, že diel ukazuje, ako veľmi dáme na to, čo si o nás myslia ostatní. Spracovanie ale bolo fakt divné. Neviem, či to, že scenáristka aj režisérka boli ženy bol zámer a malo z toho vzniknúť niečo "od ženy pre ženy" (aspoň podľa námetu), ale táto časť svojim námetom pôsobila v celej sérii ako päsť na oko a až neprirodzene divne. Akoby tam ani nepatrila. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Volba Lucy z “Teorie” byla tedy volba s velkým V :D. U ni stačí opravdu v maskérně málo a panoptikum je na světě. Každopádně. Proč hodinu na to co by zvládla 1/4 stopáž zcela s přehledem? A i tak by to bylo sotva na průměr. Po hodině utrpení je to na hranici odpadu. ()

Draconian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně natočená povídka o hodně za krásou. Je o ženách, natočené ženou a má to hloubku. Jistě, vlastně nic nového - krása není vše a důležité je být krásný uvnitř. Je to ale zajímavě natočeno (třeba hezky znázorněné jak reklami do žen všemožně cpou, jak musí být krásné a jejich výrobek je dokáže změnit). Archetypy fintilek a povrchních nán je možná až přehnaný, ale tím jen vynikne "jinakost" hlavní hrdinky. A především pak zapůsobí i samotný závěr příběhu. Povídka má prvky komedie, ale je vlastně hrozně smutná. Výborná kamera, ironický hduební podkres, emoce, herecké výkony...90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá metafora na krásu. Absurdná, primitívna, umelá a zároveň originálna. Ana Lily Amirpour išla vždy proti prúdu a ani v tomto prípade sa nezaprie. Je to iné. Je to óda a zároveň kritika ženskosti, povrchnosti a krásy. Halucinačné scény úsmevné, vzťah Micucci a Starra uveriteľný a na významy bohatý. Pritom je to taká hlúpa béčková banalitka. Ale funguje to. Aspoň pre mňa. Divné a iné príbehy mám rád. Hlavne keď nie sú úplne divácke. A hoci to tentoraz nezaváňa Lovecraftom, bavil som sa na tom. Zase raz sa to môže pochváliť výborným castingom. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama