Reklama

Reklama

Matilda Roalda Dahla: Muzikál

  • USA Roald Dahl's Matilda the Musical (více)
Trailer 1

VOD (1)

Matilda je neobyčejně chytrá holka s divokou fantazií, která se odvážně pokusí změnit svůj osud. A výsledek bude přímo zázračný. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (44)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První čtyři minuty s naprosto příšernou písničkou mě slušně vyděsily. Ale pak to bylo jen a jen lepší. Skvělá Alisha Weir je snad ještě lepší Matilda než Mara Wilson, vizuál je naprosto kouzelný a nakonec zazní i pár písní, které jistě získají kultovní status (Revolting Children). Emma Thompson je naprosto fantastická, a ačkoliv Pam Ferris nepřekonala, tak jí minimálně šlape na kotníky, nepamatuji se, že by někdy hrála líp, a to jsem toho s ní viděl docela dost. Muzikálová Matilda je extrémně nápaditá (Matildin příběh), ohromně hravá a fakt zábavná. Navíc i ta muzikálová čísla fakt stojí za to, choreografie je taky vymazlená a tvůrci se opravdu, ale opravdu nemají za co stydět. Nečekal jsem nic moc, ale jsem opravdu příjemně překvapen. Tohle obstojí, stejně jako se původní Matilda stala klasikou mého dětství, tahle se může stát pro nové děti úplně tím samým. 75 %. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Spracovať divadelný muzikál do filmovej podoby naozaj nejde len tak. Aj keď máte v rukách veľmi silnú predlohu. Presvedčil sa o tom Stephne Chbosky minulý rok a zisťuje to aj Matthew Warchus tento rok. Matilda totiž trpí tým, čím trpeli aj filmoví muzikáloví Producenti - režírovať divadlo a režírovať film sú dve odlišné veci a niektoré veci, ktoré fungujú pred publikom nefungujú na veľkom plátne (a naopak). Nie každý je totiž Rob Marshall a nie každý muzikál je Chicago. Zopár solídnych hereckých výkonov (zábavná Emma Thompson, citlivá Lashana Lynch) a rýchle tempo z toho spravili aspoň pozerateľný film. Tretia hviezdička by bola za predlohu, ale z filmárskeho hľadiska je to skutočne na dve. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Původní Matyldu jsem viděla asi jen jednou v životě a nelíbila se mi, nebo spíš ten příběh. Přišel mi až moc depresivní, smutný a děsivý. Tady je příběh stejný, tudíž jsem od toho moc nečekala, ale musím říct, že ty písně tomu dost pomáhají. A nejen ty, ale i samotná Emma Thompson, která byla skvělá a moc jsem si v roli ředitelky užila a doslova si ten film a scény kradla jen pro sebe. Ke konci jsem byla dojatá, ale když to vezmu jako celek, tak je to trochu zdlouhavější a nic pro mě. Znovu se na to už asi nikdy nepodívám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To je otras. Tragické pesničky, z ktorých vytekal maz z ucha a nejaké transka Emma v chlapskom prestrojení, ktorá hádže deťmi ako s bumerangom, len ten bumerang sa nevráti lež skončí v kroví. Jeden recenzent napísal, že táto verzia je len pokus zapadnúť medzi dnešného bezmozgového diváka. Ešteže nie som dnešný, ale zaostalý stredovekár. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tim Minchin měl u mě respekt už z předchozí doby (ostatně byl velkým důvodem, proč jsem se na to podíval). Teď má ale ještě větší respekt. Chytlavé písně doprovázené ještě chytlavějšími "videoklipy" - School Song dokáže geniálně zopakovat celý svůj text, Revolting Children má skoro až absurdně kvalitní choreografii (dost pomáhá i kamera), Naughty pak rošťácky dojemné. Původní filmovou Matildu jsem možná kdysi viděl, ale už si nic nepamatuji, o existenci muzikálu jsem neměl tušení. Kromě písní a všeho kolem nich a b-plotu vyprávění Matildy však není tolik o co stát. Možná ne pro mě, ale pro někoho určitě ano. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Emma Thompson prichádzala na nakrúcanie o 5:00 ráno a v maskérmi strávila premenou na postavu pani Kruťákovej dve hodiny. Jej maska bola kvôli praktickosti inšpirovaná javiskovou verziou muzikálu. (jozkopik)
  • Film sa natáčal v Dubline (Írsko), Dunstable a Bramshill House v Hampshire (Anglicko, Veľká Británia). Obdobie natáčania začalo 3. mája 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama