Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Lalaith22 k tomuto seriálu (2)

Byl jednou jeden... člověk (1978) 

Za mě perfektní série z Byl jednou jeden... Líbí se mi, jak se nebojí kontroverzních témat. Otroctví, přirozený výběr, apod, která by byla, pokud by se seriál vytvářel dnes, nemyslitelná. Trochu mi vadí zaměření na francouzské dějiny, které mají přednost před dějinami země a z pohledu celého světa nejsou tak významné, ale to je vzhledem k tomu, že se jedná o FR seriál, pochopitelné. Velmi se mi líbí, že děti se mohou nadchnout nějakým tématem z naší historie a když toto téma není zpracované kompletně, tak i tak získají slušný základ. Vše je navíc přehledně a rychle vysvětleno. Já se na seriál ráda dívám i v dospělosti a pořád baví. ()

Člověk neandrtálský (1978) (E02) 

Líbí se mi, jak je seriál obecně nedotčený dnešní korektností. Na tomto dílu je to krásně vidět. Snědl bobule, které neměl. Umřel. Komentář řekne, to je přirozený výběr. Žádný střih, žádné zakrytí mrtvoly, nic z toho. Tohle je přirozený výběr, děti učte se. ()

Reklama

Reklama