Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to z hľadiska príbehov, z hľadiska animácie a z hľadiska edukatívneho. Škoda, že som odvtedy všetky informácie o našom tele, podané v tomto seriáli zabudol. Teda niečo ešte viem....ale nie z tohto seriálu, ani zo školy. A zase musím skonštatovať, že sme to pozerali všetci a každému sa to páčilo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle seriál jsem koukal už v mých školkových letech a možná že to byl můj nejoblíbenější kreslenáč, to už si nepamatuju... Maximum informací o tom, jak vlastně fungujeme podáno velmi zábavnou formou. Líbilo se mi sledovat příběhy ze života krvinek a různých buněk. Opravdu skvostné. No, ale přece jen - Objevitel je o malinko lepší. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

zábavný a poučný pohled do lidského těla na všechny jeho obranné mechanismy a mnoho, mnoho gangsterů, které chtějí tento nejpromyšlenější trezor vyloupit a zničit.. Invaze následují invaze ale statečné bílé krviny a jeden děda stojí v první řadě perfektně fungující obranné linie a zachranují, co se jen dá.. Prostě klasika, stejně dobré pak jsou i další série z řady Byl jednou jeden... Francouzi zas jednou ukazují, že je není radno podcenovat. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Náučné, zábavné, jedinečné! Albert Barillé zanechal nezmazateľnému stopu detským, dospievajúcim aj dospelým divákom. Dodnes zadržiavam dych, keď okolo mňa prefrčí motorový nepriateľ. Melodická úvodná znelka navodí správnu náladu, aby na to mohla začať púť červených hrdinov s kyslíkovými bublinkami na chrbte. Tí spoznávajú jednotlivé zákutia ľudského tela a stretajú sa s jeho ochrancami aj tými čo majú v úmysle škodiť. Medzi 24 epizódami sa nájdu samozrejme aj slabšie kúsky (Neuróny), ale i napriek tomu, by som decku bez váhania seriál pustil. A to, že ma RTVS dabing núti sa stať opäť raz pirátom, mu vysvetlím neskôr. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden... život, nejzásadnější televizní dílo Alberta Barillého, je geniálním vzdělávacím pořadem. Primárně je určen pro dětské publikum, a proto zde není mnoho prostoru pro psychedelii, či surrealismus. Animace je střídmá a účelná, vysvětlující a hravá. Převládá laskavý tón, který odhaluje tajemství mechanické vyspělosti lidského těla. Průvodcem jsou vrcholní představitelé řídících složek, či moudrá červená krvinka. Veškeré principy a základní funkčnost jednotlivých částí je připodobněna běžnému a důvěrně známému životu. Se školním vyučováním, běžnou i netradiční prací a s blahodárným odpočinkem. Čas se nachází i na nezbednosti a důrazně se varuje před možným nebezpečím. Tento osobitý a trpělivý přístup otevírá futuristický svět vnitřního vesmíru. Každý den, každou minutu a každou vteřinu se odehrávají dobrodružství poznávání a nesmiřitelného boje o nadvládu nad pestrobarevnou směsicí jednotlivých životů. Nic není předem ztraceno, vše má své zákonitosti a pravidla. Animovaný seriál je dělaný s citem pro pochopení malými školními dítky a od svého erudovaného postupu neustupuje ani o píď a vzdělávání má ihned mnohem zábavnější formu. Mě animovaný seriál "Byl jednou jeden... život" ve školních lavicích již nezastihl, přesto jsem podlehl vynalézavému kouzlu i preciznímu zpracování a s postupem věku oceňuji zvolený formát s větším nadšením i uspokojením. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama