Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to z hľadiska príbehov, z hľadiska animácie a z hľadiska edukatívneho. Škoda, že som odvtedy všetky informácie o našom tele, podané v tomto seriáli zabudol. Teda niečo ešte viem....ale nie z tohto seriálu, ani zo školy. A zase musím skonštatovať, že sme to pozerali všetci a každému sa to páčilo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil projekt "Bol raz jeden život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ" a posledná séria, ktorú natočil, nesie názov "Bola raz jedna planéta". Zrejme najznámejší a divácky najpopulárnejší bol seriál "Bol raz jeden život". Prehľadnou, zrozumiteľnou a zábavnou formou ukazoval ako funguje ľudské telo. **** ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Lidské tělo je extrémně složité a vysvětlit dítěti jak fungují a k čemu jsou například krevní destičky není tak jednoduché, jak by se možná mohlo na první pohled zdát. Tenhle krásný animovaný seriál tenhle úkol zvládá opravdu dobře a informace podává tak, že jsou snadno uchopitelné pro každého a přitom svou jednoduchostí neztrácí svou vypovídací hodnotu. V dnešní době, kdy se na děcka valí z televize seriály, které jsou sice po vizuální stránce ohromující, ale vzdělávací úlohu se nesnaží ani předstírat, je něco takového skutečný poklad a proto odpouštím i těch pár chyb, které by se zde nepochybně daly najít. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Tisíc podob život mívá, kdo ho chce znát ať se dívá.. '' - ---Naprosto dokonalý seriál, který vysvětluji jak to v lidském těle chodí. Hlavně všelijaké ty bakterie a infekce a protilátky jak s nimi bojhují. Na rozdíl od zmenšeného macha a Šebestové se psem Jonatánem, kteří bacili v kamarádově krku mlátili ručně po lebzách je tento seroš výrazně modernější a hlídky používají létající stroje :-) . A že je to dobře pochopitelné pro děti mi jednoho dne předvedl můj šestiletý syn po pádu z houpačky kdy se lehce odřel a dívaje se na dlaň utrousil : ,, naštěstí je to jen epidermis a né dermis... !!!! :-))))))) Na to nezapomenu do smrti smrťoucí! . ''' Sadu těchto DVD by měl mít ve sbírce každý rodič a učitel ! Za mne je to za 5 makrofágů ! ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Väčšina akcii sa v tomto kreslenom seriáli odohráva vo vnútri tela a hercami sú vitamíny, vírusy, krvinky atď.nebudem sa snažiť vám to podrobnejšie vysvetliť, musíte to vidieť na vlastne oči: nebudete sklamaný. pamätám si ako som to sledoval v 80. rokoch. Rozprával som sa s pár ľuďmi ktorý, tak isto vyrastali v 80. rokoch a tí to tiež zbožňovali! Musím priznať, že vzdelávacia myšlienka mi vtedy utiekla ale zábava to bola riadna. Nedávno som videl pár epizód, a musím uznať že tento seriál ma humor a srdce ktoré chýbajú dnešným programom pre deti. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama