Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Matty 

všechny recenze uživatele

Edukativní charakter tohoto počinu je nezanedbatelný, ale sami nejspíš uznáte, že když vám je něco podobného, dle nejlepší tradice metody Ludovico, nedobrovolně pouštěno kdykoliv nemá kantor (a ne nutně biolog) náladu a sílu vyvíjet vlastní činnost, musí nutně dojít k vypěstování slušné averze. Slovo "základka" a jednoduchá animace Života mi pomalu splývá v jeden celek. Obzvlášť v neoblibě mám epizodu Trávení, viděnou přinejmenším čtyřikrát. Děkuji, už jsem zasycen... do konce života. Zajímavé komentáře: Mr.Pumpkin, Nuf, SharpChick ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Keby výučba prebiehala za pomoci takýchto pomôcok ako je tento úžasný animovaný seriál, ktorý nenásilnou a prirodzenou metódou za pomoci animovaných postavičiek prevedie deti úchvatným svetom ľudského organizmu. Francúzka animácia sa mi páčila a ak zhodnotím zábavnosť a náučný charakter nemôžem inak ako hodnotiť najvyššie. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro poznání těla asi to nejlepší, co kdy kdo vytvořil. A to i když je to podané ve formě pro děti. Já osobně mám ale problém s tou animací a charaktery, které mě odjakživa vyloženě sraly. Fakt mi vadilo na to koukat, i když to bylo hrozně zajímavé a v podstatě to pokrylo kompletní téma biologie člověka. Škoda pro mě. 70% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Teprve v posledních měsících jsem u nás doma zaznamenala zvedající se kurz sledovanosti těchto DVD, byť jsem je kupovala někdy před osmi lety. Pohádkovou formou vyprávěná věda o našem těle. Zrovna pouštíme sekci o oběhové soustavě. Jeden by i vysvětloval sám jak to uvnitř běží, ale je zde hrozba přehlcení informacemi víc, než je nutné. Bude lepší, když to někdo udělá za mě a formou, která je vhodnější a navíc pobaví. To bylo zaprvé a zadruhé je to jeden z veleoblíbených seriálů mého dětství. A za třetí, když jsem promítání přerušila se slovy "běž nakrmit psa a kocura", tak to bylo hned "nééé, nech mi to taaaam!!! Ještě jeden dííííl, mamiii, prosíííím" :-)) ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Báječná a výstižná alegorie na lidské tělo, vtipně, výstižně a jasně vysvětlující metaforami a skvělými "zápletkami" mezi postavami v těle celou tu mašinérii, jenž funguje v každém z nás. Nepřekonaný a nepřekonatelný originál, který vás mnohdy naučí o fungování toho či onoho více, než sebeschopější učitel biologie či přírodopisu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama