Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Drom 

všechny recenze uživatele

Pokud ten starej zarostlej senilní dědek, kterej si ve vousech založil černou skládku směsného odpadu, zrovna nechrápe, nejspíš blábolí něco o číňanech nebo řecích. A protože je navíc francouzskej fašis... nacionalista, nejspíš tam propašuje i nějakej zveličenej pseudoúspěch dobovýho žabožrouta. Když už jeho zmatené vyprávění dává smysl, jsou po povšechně příhody zcela nevhodné pro cílovou skupinu diváků, která, v případě tohoto stoletýho pedofila, tvoří, logicky, dětské publikum. Tak považte třeba da Vinciho, který kdeco dělal a nic nedodělal, Edisona, který prodával jakýsi bulvární plátek za nekřesťanské ceny, zapaloval budovy a prodával předražené krámy (kapitalista jeden hnusnej), Gutenberga, jenž oškubal svého pologramotného kamaráda o poslední šesták, zoofila Darwina, krvežíznivýho žoldáka a chlípníka, Forda, vynálezce práce u pásu nebo ten J. Mendel(e), jak dělal pomocí fazolí pokusy na lidech. A navíc ten línej důchodce nadržuje tý přechytralý tmavovlasý krávě, která mu vytrvale leze do zadku. A o Cimrmanovi ani slovo, verbež jedna francouzská. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Teda Bol raz jeden život je klasika, ale toto pokračovanie ma normálne bavilo ešte o niečo viac. Barille sa touto sériou rozprávok stal naozaj nesmrteľným na poli kreslených filmov. Naozaj skvelo spracované poučné dielo, ktoré by sa malo púšťať na každej hodine fyziky či dejepisu. 5 hviezdičiek si to proste zaslúži. ()

Reklama

Naranyan 

všechny recenze uživatele

Pal čert pár nepřesností. Lepší vědět něco než nic a nenásliných způsobů jak zaujmout malé děti a něco je krapet přiučit je velmi velmi málo a Byl jednou jeden je jedním z nich. Víte, můžete nadávat, proč sakra cpát už malým dětem do hlavy něco, co není zcela "košér". Já mám na to velmi prostou odpověď. Hlavně ať dětský mozek pracuje s poznatky, vědomostni, NĚJAK, libovolně jak, hlavně ať se něco děje (samozřejmě to nemyslím ad absurdum tedy že bychom cpali dětem do hlavy vyložené kraviny, což se zde rozhodně neděje). Dopřesnění či korekce nabytých vědomostí v budoucnu je nabíledni. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně vysoká laťka co by zato jiní dal...Viděl jsem jen tak náhodou díl věnovaný geniálnímu fyziku Albertu Einsteinovi a zíral jsem jako ná-ctiletý školák-tolik info. od jeho narození až téměř po jeho smrt, to v jiném naučném nebo poučném dětském cyklu jen tak nenajdete. Opravdu efektivně zpracovaná podívaná v kostce nejkoskovatější..Samozřejmě že seriál může taktéž posloužit i jako vynikající a efektivní školní pomůcka. Nikdy jsem to neměl možnost to dokoukat úplně celé, ale i tak ten jediný díl mi postačí k tomu abych tento cyklus hodnotil poměrně a zasloužile vysoko.. ()

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dlouho nedívala na tenhle fenomén, ale vzpomínám, jak mě to jako dítě bavilo, ale bohužel jsem si do dějepisu nic nezapamtovala, takže to bylo vlastně na nic, ale ne :D moc jsem tenhle seriál milovala a můj taťka byl rád, že se dívám na něco rozumného. Nedovedu si odhadnout, zda bych i dnes tímhle animovaným seriálem nepohrdla, ale určitě bych nezměnila názor 5*. Fascinující :) " Byl jednou skvělý seriál: BYL JEDNOU JEDEN VYNÁLEZCE ". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama