Reklama

Reklama

Balada o sedmi oběšených

(festivalový název) (TV film)
  • Československo Balada o siedmich obesených (více)

Obsahy(1)

Na smrti není nic strašného. Jen to, že o ní předem víme... Rusko, 1905. Policie odhalí připravovaný atentát na ministra a podaří se jí zabránit nejhoršímu. Pětice neúspěšných atentátníků si tak před soudem vyslechne rozsudek smrti: mladý důstojník Sergej Golovin, půvabná dívka s přezdívkou Musia, cynický šlechtic s krycím jménem Verner, bázlivý intelektuál z vážené rodiny Vasilij Kaširin a majitelka konspiračního bytu Táňa Kovalčuková. Všichni po vynesení rozsudku putují do nevlídného vězení, kde je čekají poslední dvě noci před popravou. Každý je izolován ve své cele a setkávají se jen během jídla. Kromě nich čekají na vykonání ortelu ještě dva „obyčejní“ vrazi, primitivní pacholek Ivan Janson, který zabil svého pána, a věčně veselý cikánský zloděj a vrah. Každý z nich prožívá své poslední chvíle navenek stejně: ve vzpomínkách na své blízké a na události před svým zatčením. Každého však trápí úvahy o nadcházejícím konci, o smyslu a ne-naplnění svého života. A ty jsou u každého ze sedmi odsouzenců jiné… (Česká televize)

(více)

Diskuze

k5456

k5456 (hodnocení, recenze)

Tvrdý dramaticky děj.... Diví se někdo, že se ruský národ chtěl zbavit zdegenerovaneho cara- tyrana???? Proto také ve Velké válce byla dynastie smetena.. 

Chip89

Chip89 (hodnocení, recenze)

mchnk

Ano a jsme zase u toho, že je nebude jeden člověk nesmyslně hodnotit třicetkrát a ničit hodnocení filmu, to je furt dokola:/

Chip89

Chip89 (hodnocení, recenze)

mchnk

Já se slovenštinou také nemám problém, problém mám, když se pokouším domluvit s východňákem a v tomhle snímku je krásná čistá slovenština, ale i když tu musíme Čechům překládat, je něco špatně. A opravdu už jsem zažila tlumočení ze slovenštiny do češtiny, myslím si, že to mladší generaci odradí. I když tu spíše odradí, že to není americké a je to černobílé:)

na příspěvěk reagoval mchnk

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

Chip89

jsou daleko větší rozcvičky slovenštiny než tady...Baladě rozumim každé slovo...mam to i v krvi, tak to by bolo aby nebolo ! :)) 

na příspěvěk reagoval Chip89

Chip89

Chip89 (hodnocení, recenze)

mchnk

Zaslouží, ale podivuji se,že už takhle má docela dost, když vidím jak někteří lidé hodnotí....  A hlavně mě nepřestává udivovat jak naše respektive moje generace má problém se slovenštinou. Překvapený výraz spolubydlící  - Ty tomu rozumíš? Nechápu jak s tímhle někdo může mít problém.... Možná i proto ztrácí kvalitnější hodnocení..... Možná, nevím.

na příspěvěk reagoval mchnk

Reklama

Reklama